Misère houdt aan bij Hertha: Leipzig scoort vijf keer in 25 minuten

Hertha BSC had zondag in de wedstrijd tegen RB Leipzig na een uur nog hoop op een goed resultaat. Na negentig minuten zag het er heel anders uit voor de club uit Berlijn. Een rode kaart en liefst vijf tegendoelpunten verder stond er opnieuw een nederlaag op het scorebord.

© Imago
Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 6
RB Leipzig
RB Leipzig

Het zit Hertha dit seizoen bepaald niet mee. Weer strijdt de ambitieuze club uit Berlijn tegen degradatie, terwijl het de ambitie van eigenaar Lars Windhorst is om richting de top te gaan. Voorlopig komt daar niets van in, maar tegen Leipzig ging het lang niet de hele wedstrijd slecht. De bezoekers hadden meer balbezit en kwamen via Benjamin Henrichs op voorsprong. Bij die goal bleef het lange tijd.

Zo kon het gebeuren dat Stevan Jovetic vlak na rust voor de gelijkmaker zorgde. Zijn schot werd nog aangeraakt, waardoor doelman Peter Gulacsi kansloos was. Een kwartier later ging het echter helemaal mis bij Hertha. Marc Oliver Kempf haalde de doorgebroken Christopher Nkunku neer en kreeg de rode kaart. Leipzig kreeg een penalty, die Nkunku zelf benutte.

Nkunku tekende vervolgens op aangeven van Dani Olmo voor de 1-3 en de Spanjaard maakte de vierde treffer van Leipzig. Via Amadou Haidara en Yussuf Poulsen liep Leipzig daarna uit naar de eindstand van 1-6. Door de zege betrad Leipzig de topvier in de Bundesliga, terwijl het gat tussen Hertha en nummer zestien FC Augsburg nog altijd maar één punt bedraagt.