Mexico vreest nieuw fiasco en stuurt Sánchez weg

Hugo Sánchez moest Mexico naar het WK van 2010 leiden om daar te presteren. Nog voor de kwalificatiecampagne is begonnen, is hij zijn baan als bondscoach echter kwijt.

Mexico vreest nieuw fiasco en stuurt Sánchez weg

'We hebben een belangrijke en voor mij pijnlijke beslissing genomen', vertelde bondsvoorzitter Justino Compeán. 'Ook ik ben verantwoordelijk voor deze mislukking en dat doet me pijn. Want Hugo is een persoon die alles geeft. Maar de resultaten bleven uit.'

Sánchez werkte sinds november 2006 als bondscoach, nadat de beste Mexicaanse voetballer ooit lange tijd openlijk naar deze functie had gesolliciteerd. Succesvol was hij niet als bondscoach. Onder hem verloor El Tri van de Verenigde Staten in de finale van het toernooi om de Gold Cup.

Bovendien liep de kwalificatieronde voor de Olympische Spelen van Peking uit op een fiasco. De Mexicanen moesten het daarin afleggen tegen de minder hoog aangeschreven landen Canada en Guatemala.

Compeán: 'Het mag duidelijk zijn dat we er in 2010 bij willen zijn. We kunnen geen andere mislukking accepteren, zoals het olympische fiasco. En als dit al moeilijk te accepteren was, kunt u zich voorstellen dat Mexico er niet bij is in Zuid-Afrika? We zoeken de beste trainer die onze doelen kan bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen