'Hugo Sánchez zet Mexico wéér te kakken'

Hugo Sánchez moet mogelijk voortijdig vertrekken als bondscoach van Mexico. De voormalige doelpuntenmachine slaagde er niet in zich met de Mexicaanse ploeg te plaatsen voor de Olympische Spelen en dat wordt hem zwaar aangerekend.

De olympische ploeg strandde snel in het beslissende kwalificatietoernooi. Een derde plaats in de groepsfase betekende een razendsnelle uitschakeling. Hugol repte zelf van een ramp en de Mexicaanse pers dikte dat nog aan.

'Toon waardigheid en stap op', adviseerde de krant Record. 'Zet ons niet meer te kakken.' Reforma zag Sánchez 'wéér teleurstellen' en Diario Monitor was overduidelijk: 'Smeer 'm.'

Sánchez heeft de kritiek over zichzelf afgeroepen. Bij zijn aantreden na het WK in 2006 zei hij dat zijn status als geboren winnaar zou afstralen op zijn ploeg en dat hij met El Tri de Gold Cup zou winnen én de olympische ploeg naar een medaille op het voetbaltoernooi in China zou leiden.

De Gold Cup moest Mexico aan de Verenigde Staten laten, terwijl Canada en Guatemala in de olympische kwalificatie beter bleken.

De Mexicaanse bond beraadt zich op stappen. 'Deze mislukking is zeker iets dat geëvalueerd dient te worden', waarschuwde bondsbobo Decio de María. 'Het eventueel moeten afkopen van contracten is geen reden om je verantwoordelijk niet te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen