Met deze bedragen kan PSV de pot met Champions League-goud aanvullen

Reacties

PSV krijgt tegen Borussia Dortmund de kans om de grens van vijftig miljoen euro aan UEFA-premies te passeren. Er lonken mooie bonussen in de knock-outfase van de Champions League. Triomf op Duitse grond zou bijvoorbeeld al ruim tien miljoen waard zijn.

Met deze bedragen kan PSV de pot met Champions League-goud aanvullen
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

PSV voetbalde voor de winterstop net geen vijftig miljoen bij elkaar. Via twee zeges, drie remises en een tweede plek in Groep B werd er 49,4 miljoen verdiend. De zeges en gelijke spelen kwamen PSV op 8,39 miljoen aan prestatiebonussen te staan, die geldkraan wordt nu dichtgedraaid. In de knock-outfase werkt de UEFA immers niet meer met bonussen voor winstpartijen of remises.

In plaats daarvan kan PSV alleen nog maar verdienen door een ronde verder te komen. Dat is nogal lucratief in het elitetoernooi. Voor het behalen van de achtste finale kreeg PSV 9,6 miljoen, voor het bereiken van de volgende ronde staat een bonus van 10,6 miljoen. Ter vergelijking: Ajax voetbalde dit seizoen 12,4 miljoen euro bij elkaar in de Europa League en Conference League.

Gaan we voor PSV uit van het maximale in de Champions League, kan de club nog ruim veertig miljoen aan het totaal toevoegen. De halve finale zou nog eens 12,5 miljoen opleveren, het bereiken van de finale 15,5 miljoen. De winnaar krijgt ook nog eens 4,5 miljoen én mag voor het volgende boekjaar een extra bedrag aan de jaarcijfers toevoegen.

De winnaar van de Champions League plaatst zich immers ook meteen voor de Europese Super Cup, het startbedrag daarvan is 3,5 miljoen. De winnaar van de eerste prijs van het Europese seizoen krijgt ook nog een extra miljoen als bonus.

De huidige verdiensten van PSV

Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 14,781 miljoen
Market pool 0,945 miljoen
Prestatiebonus 8,39 miljoen
Achtstefinalebonus 9,6 miljoen
Totaal 49,356 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.