Messi en Barça-jonkies geven voetbalshow weg na week vol tirades

Reacties

Barcelona kreeg na het definitief mislopen van de Spaanse titel stevige kritiek te verwerken, maar op bezoek bij Deportivo Alavés was er geen vuiltje aan de lucht. Lionel Messi nam Barcelona bij de hand en zorgde voor een forse zege.

Messi en Barça-jonkies geven voetbalshow weg na week vol tirades
© Pro Shots
Alavés
Alavés
0 - 5
Barcelona
Barcelona

De harde woorden vlogen Barcelona afgelopen week om de oren. Na de 1-2 nederlaag tegen Osasuna, en het kampioenschap van Real Madrid, waren het onder anderen Lionel Messi, Dani Alves en Hristo Stoichkov die van hun hart geen moordkuil maakten. Messi stelde dat Barça heel het seizoen al een zwak team was, Dani Alves stelde dat Messi niet alles alleen kon en Stoickhov fileerde de Barça-top door te zeggen dat Barcelona een middelmatige coach en een middelmatige assistent heeft. De laatste wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés, was voor Barcelona dan ook de laatste mogelijkheid om weer wat vertrouwen te tanken richting de tweede wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli op 8 augustus.

Dat lukte uitstekend voor de ploeg van de stevig bekritiseerde Quique Setién. De coach nam slechts vijf wisselspelers mee naar Alavés, onder wie twee doelmannen en Frenkie de Jong. Zij zagen vanaf de bank hoe Barcelona een sterke eerste helft op de mat legde. Het waren de jonkies Riqui Puig en Ansu Fati die, samen met Messi, attractief voetbal lieten zien. Nadat Puig een kanonskogel op de lat zag verdwijnen en Messi zijn vrije trap op de buitenkant van de paal mikte, was het vervolgens Fati die wel scoorde. Hij kreeg de bal van Messi, via de hak van Ajax-huurling Lisandro Magallán, en noteerde de 0-1.

Met die openingsgoal was het hek van de dam en ging Barcelona verder met waar het gebleven was: frivool voetbal laten zien. Vervolgens waren het wederom Puig en Messi die een hoofdrol vertolkten bij de 0-2. Puig gaf de bal mee aan Messi, waarna de Argentijn doelman Roberto met een schijnschot de verkeerde kant opstuurde en de bal simpel in het hoekje kon schuiven: 0-2, een tussenstand die voor rust zelfs nog werd uitgebreid door een bijzonder fraaie goal van Luis Suárez. Jordi Alba werd diep gestuurd door Messi, waarna de vleugelverdediger de bal meteen op het hoofd van de Uruguayaan legde: 0-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verdedigende zorgen
Omdat Gerard Piqué tegen Osasuna een schorsing opliep en Samuel Umtiti nog altijd geblesseerd is, was het de jonge Ronald Araújo die naast Clément Lenglet plaatsnam in het hart van de Barça-defensie. Het duo werd echter nauwelijks getest. Desondanks kreeg Setién wel extra verdedigende zorgen, want vlak na rust kon Lenglet niet verder door spierklachten. Daardoor werd Arturo Vidal een linie teruggezet.

Nélson Semedo, die Lenglet verving, bouwde de score vervolgens uit naar 0-4 en het was Messi zelf die er ook nog 0-5 van maakte. De Argentijn was het eindstation van een fraaie aanval, waarin ook de ingevallen De Jong een belangrijke rol speelde, en bepaalde daarmee de eindstand. De Barça-teller stokte namelijk na die vijfde goal, waarmee de Catalaanse formatie het teleurstellende La Liga-seizoen toch met een glimlach afsluit. De blik kan nu op de achtste finale van de Champions League tegen Napoli, dat op bezoek komt in Camp Nou. Het eerste duel in Napels eindigde in 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.