'Kluivert serieuze optie om Setién op te volgen bij Barcelona'

Reacties

De selectie van Barcelona ziet in Patrick Kluivert een geschikte kandidaat om het seizoen af te maken als hoofdtrainer als opvolger van Quique Setién. Met dat exclusieve nieuws pakt de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo deze zondag uit.

'Kluivert serieuze optie om Setién op te volgen bij Barcelona'
© Pro Shots

Opción Kluivert, staat er groot op de voorpagina. De oud-spits van de Catalanen geniet in de kleedkamer van Barça veel respect. De optie om Kluivert promoveren van zijn huidige functie als hoofd opleiding tot hoofdtrainer, kan in de selectie op veel steun rekenen. De oud-international wordt gezien als een uitdrager van het Barcelona-model en zou met zijn verleden als voormalig topspeler bovendien het overwicht hebben dat benodigd is om de spelersgroep te managen.

Kluivert heeft volgens Mundo Deportivo een uitstekende relatie met de dragende spelers in de kleedkamer, waarvan Lionel Messi natuurlijk de belangrijkste is. Niet alleen geniet de 44-jarige Amsterdammer hoog aanzien vanwege zijn verleden als speler, ook de rol die hij speelde in de doorbraak van Ansu Fati en de komst van Frenkie de Jong speelt daarin een belangrijke rol. En dus wordt Kluivert in de kleedkamer gezien als het Barça-equivalent van Zinedine Zidane.

Dat Kluivert weinig ervaring heeft als hoofdtrainer, geldt daarbij niet als obstakel. Zidane had ook weinig ervaring voor hij succesvol was met Real Madrid, hetzelfde geldt voor Pep Guardiola toen hij begon bij Barça. Ervaren coaches als Ernesto Valverde en Setién hebben Barcelona ook geen nieuw leven in kunnen blazen. Of laatstgenoemde mag aanblijven en ook nog op de bank zit in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli, beslist voorzitter Josep Maria Bartomeu de aankomende dagen.

De eerste geluiden waren dat de begin dit jaar aangestelde Setién zijn tot 2021 lopende contract nog zou uitdienen, maar de twijfels over de toekomst van de trainer zijn er in Barcelona nog altijd. Dat heeft alles te maken met de manier waarop de ploeg donderdag afging tegen Osasuna. Een seizoen zonder prijs dreigt, tenzij het Champions League-avontuur nog iets oplevert. De laatste jaren zorgden AS Roma en Liverpool daarin voor traumatische uitschakelingen.

'Slechte grap'
De andere Catalaanse sportkrant Sport heeft het nieuws over Kluivert later op de zondag ontkracht. Verschillende bronnen binnen de club zouden hebben laten weten die optie niet wordt overwogen. 'Het is een slechte grap', wordt een van die bronnen geciteerd. Ook in de kleedkamer weten ze hier volgens Sport niets van. Kluivert zou te weinig ervaring hebben als hoofdtrainer. Bovendien is een vertrek van Setién nu niet aan de orde, al bekijkt de club inderdaad andere opties, zoals bijvoorbeeld Laurent Blanc.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.