'Setién blijft voorlopig aan als trainer van Barcelona'

Reacties

Quique Setién hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag. De trainer van Barcelona greep met zijn ploeg naast het kampioenschap. Real Madrid pakte de titel, maar dat heeft voor Setién nog geen directe gevolgen.

'Setién blijft voorlopig aan als trainer van Barcelona'
© Pro Shots

De Spaanse kranten El Mundo Deportivo en Sport pakken zaterdag uit met het verhaal over Barcelona. Setién siert de covers van beide kranten nadat hij vrijdag een onderhoud had met voorzitter Josep Maria Bartomeu. Daaruit is voortgekomen dat Setién zondag in de uitwedstrijd tegen Alavés sowieso op de bank zit. Daarna heeft Barça een aantal dagen vrij, waarna de voorbereiding op de return in de Champions League tegen Napoli van start gaat.

Volgens de kranten is er geen aanleiding om te denken dat Setién tegen Napoli niet meer de trainer van Barcelona is. Bartomeu zou liever kiezen voor eenheid in deze lastige situatie voor de club en gelooft dat Setién zich kan revancheren. Neemt niet weg dat de positie van de trainer nog altijd ter discussie staat, mede doordat de relatie met meerdere spelers niet meer goed zou zijn. Uitschakeling in de Champions League zou de zaak weer veranderen.

Lionel Messi liet zich na de nederlaag tegen Osasuna nog zeer kritisch uit. Bartomeu heeft kennisgenomen van de woorden van zijn sterspeler. 'We zijn al het hele seizoen een erg zwak team', mopperde de Argentijn. 'We worden verslagen op intensiteit, op motivatie. Ploegen scoren heel gemakkelijk tegen ons en we verliezen punten waar we geen punten mogen laten liggen. Deze wedstrijd vat ons hele seizoen samen.'

Zo 19 jul. 2020

Za 8 aug. 2020

'Dat Barcelona niet draait ligt ook aan Messi, hij moet zijn ploeggenoten helpen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.