Stoichkov fileert Barça-top: 'Middelmatige coach met een middelmatige assistent'

Reacties

Hristo Stoichkov was ooit publiekslieveling bij Barcelona, maar de liefde tussen beide partijen is inmiddels behoorlijk bekoeld. De Bulgaarse ex-vedette heeft voor de zoveelste keer uitgehaald naar de Catalanen. Met name de directie en de technische staf krijgen ervan langs.

Stoichkov fileert Barça-top: 'Middelmatige coach met een middelmatige assistent'
© Pro Shots

Het rommelt bij Barcelona, dat de landstitel dit teleurstellende seizoen aan Real Madrid heeft moeten laten. Lionel Messi haalde al eens uit naar zijn eigen ploeg, trainer Quique Setién staat onder grote druk en ook voormalig Barça-verdediger Dani Alves voelde zich geroepen om kritiek te uiten op de Catalaanse club. De Braziliaan heeft nu gezelschap gekregen van Stoichkov, die bepaald geen hoge pet blijkt op te hebben van Setién en voorzitter Josep Bartomeu.

De Bulgaarse ex-vedette (die in totaal zeven jaar actief was in Camp Nou, verdeeld over twee periodes) haalt hard uit. 'Ze hebben Ernesto Valverde ontslagen toen hij bovenaan stond in La Liga, maar ze lieten hem gewoon zitten toen hij in de Champions League met 3-0 en 4-0 verloor van AS Roma en Liverpool, en in de bekerfinale verloor van Valencia', zo zegt hij tegenover de Mexicaanse sportzender TUDN. 'Waarin Barça faalt? Het feit dat ze Valverde op straat hebben gezet, maar nu opgescheept zitten met de mentaliteit van een middelmatige trainer en zijn middelmatige assistent', zo haalt hij uit naar Setién en diens rechterhand Eder Sarabia.

'Maar weet je wat nóg zorgwekkender is?', gaat Stoichkov - die een goede relatie onderhoudt met Messi, zoas op de hoofdfoto te zien is - verder. 'Dat Bartomeu een mijard heeft uitgegeven, maar absoluut niets heeft verdiend. Één miljard... We hebben het niet over een paar cent, hè?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.