'Memphis stemt in met vertrek en wordt spoedig medisch gekeurd'

Reacties

Memphis Depay is op weg naar de uitgang bij Barcelona. De Spaanse krant Marca meldt dinsdag dat de 28-jarige aanvaller heeft ingestemd met een vertrek. Barça zou bereid zijn om Memphis transfervrij naar Juventus te laten gaan, om vervolgens aanwinst Jules Koundé te kunnen inschrijven bij La Liga.

'Memphis stemt in met vertrek en wordt spoedig medisch gekeurd'
© Pro Shots

Door de komst van onder anderen Robert Lewandowski en Raphinha leek het er al langer op dat de rol van Memphis bij Barcelona was uitgespeeld. De aanvaller die vorig jaar transfervrij overkwam van Olympique Lyon scoorde dertien keer in 37 wedstrijden voor de Catalaanse club. Nu mag hij alweer gaan.

WK
Volgens Marca is Memphis akkoord gegaan met een vertrek, hoewel hij aanvankelijk bij Barcelona wilde blijven. Door de vele versterkingen die de club aantrok en de concurrentie in de voorhoede kiest Memphis nu echter eieren voor zijn geld. Met het oog op het WK in Qatar hoopt hij bij Juventus meer aan spelen toe te komen.

Trainer Xavi Hernández deed zaterdag tegen Rayo Vallecano al geen beroep op Memphis, die negentig minuten op de bank bleef. Eerder moest de aanvaller rugnummer 9 inleveren. Met dat nummer speelt Lewandowski nu.

Barça hoopte op een transfersom voor Memphis, maar die lijkt er niet te komen. Aangezien de aanvaller transfervrij kwam, zou hij ook transfervrij willen vertrekken. Volgens Marca kan hij daardoor bij Juventus een tekenpremie opstrijken. Barcelona zag die constructie eerst niet zitten, maar lijkt toch akkoord te gaan. Het salaris dat door het vertrek van Memphis wordt bespaard, kan worden gebruikt om Koundé in te schrijven voor de competitie. Volgens Italiaanse bronnen wordt Memphis mogelijk dinsdag al medische gekeurd bij Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.