Pijnlijk teken: Lewandowski neemt rugnummer van Memphis over

Reacties

Robert Lewandowski gaat bij Barcelona met rugnummer 9 spelen. Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van de 33-jarige Pool als nieuwe aanwinst.

Pijnlijk teken: Lewandowski neemt rugnummer van Memphis over
© Pro Shots

De selectie van de Catalanen is teruggekeerd in Barcelona voor het laatste deel van de voorbereiding. Deze vrijdag stond de grote presentatie van Lewandowski gepland. De van Bayern München overgekomen goalgetter werd in Camp Nou verwelkomd door duizenden supporters. Opvallend was dat hij het veld betrad in een shirt met rugnummer 9. Tricots met de naam van Lewandowski en dat rugnummer zijn direct in de verkoop gegaan in de fanshop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is indirect bevestigd dat Memphis Depay zijn rugnummer is kwijtgeraakt. De Oranje-international kwam vorig jaar over van Olympique Lyon en speelde in zijn debuutseizoen met rugnummer 9. Door de komst van Lewandowski moet de 28-jarige aanvaller nu een stap terugdoen. Het is afwachten hoeveel uitzicht op speeltijd Memphis nog heeft nu de aanval van Barça versterkt is. De van Leeds United overgekomen rechtsbuiten Raphinha is ook nieuw in de selectie. In Spaanse media werd de Nederlander deze week al gelinkt aan Borussia Dortmund en Juventus.

Bij Barcelona ging het vrijdag vanzelfsprekend niet over Memphis. Na het fotomoment in het stadion en de kennismaking met de Barcelona-supporters stond Lewandowski met clubpresident Joan Laporta de Spaanse pers te woord. Lewandowski zei: 'Ik ben erg blij dat ik hier bij Barcelona ben. Het maakt me trots dat ik Barcelona-speler ben. Het heeft me veel moeite gekost, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik weet zeker dat ik hier vaak ga scoren en dat we samen veel prijzen gaan winnen.'

Laporta benadrukte dat het doorzettingsvermogen van Lewandowski doorslaggevend was in de onderhandelingen tussen Barcelona en Bayern. 'Ik wil je bedanken voor je inzet. Het was niet makkelijk allemaal en het proces is alleen tot een goed einde gebracht omdat jij als speler écht voor Barcelona wilde spelen', richtte de preses zich tot de aanwinst.

Voor Barcelona begint het nieuwe seizoen volgende week officieel. Op 13 augustus komt Rayo Vallecano op bezoek in Camp Nou voor de eerste competitiewedstrijd (aftrap 21.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.