Lewandowski verlaat Bayern met schoon geweten, fans roepen Hala Madrid

Reacties

Robert Lewandowski heeft dinsdag afscheid genomen bij Bayern München. De naar Barcelona vertrokken spits meldde zich nog één keer op het trainingscomplex van zijn voormalige werkgever. Enkele fans maakten dankbaar gebruik van dat moment om aan te geven hoe ontevreden ze zijn over het vertrek van de topschutter.

Lewandowski verlaat Bayern met schoon geweten, fans roepen Hala Madrid
© Pro Shots

Na een lange soap kwam afgelopen maand het hoge woord eruit: na acht jaar en 344 (!) doelpunten kwam er een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Bayern en Lewandowski. Via de media probeerde team Lewandowski een transfer te forceren, terwijl de clubleiding van de Duitse recordkampioen altijd uitsprak dat de Pool aan zijn doorlopende contract werd gehouden.

Tekst gaat verder onder de video

Uiteindelijk kwam Barça over de brug met een transfersom van circa 45 miljoen euro en dus was het in augustus tijd voor afscheid. Sky Germany kreeg het voor elkaar om even met Lewandowski te praten na zijn afscheid. 'Ik heb van iedereen afscheid genomen, ik had cadeautjes meegenomen. Ik heb iedereen bedankt voor de steun en voor alles wat ze hebben gedaan. Nu kan ik met een schoon geweten vertrekken.'

Daar zijn de fans het niet helemaal mee eens. Bij het sportcomplex hadden mensen zich verzameld, die plagend Hala Madrid riepen naar de in een auto vertrekkende Lewandowski (zie video onderaan). Uiteraard doelend op Real Madrid, de aartsrivaal van de nieuwe werkgever van de spits.

Lewandowski denkt dat hij alsnog op positieve manier afscheid heeft genomen van Bayern. Enkele dagen geleden betichtte hij de Bayern-leiding nog van liegen. 'Alles is in orde. Afgelopen week was een beetje ingewikkeld, maar dat hoort bij voetbal. Maar ik vergeet niet wat we hier de afgelopen acht jaar hebben bereikt. Ik zal nooit vergeten wat ik hier heb gekregen en meegemaakt. Na het bedanken van iedereen kan ik nu vooruitkijken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.