Memphis nog altijd niet fit: nog maar één mogelijke wedstrijd voor WK

Reacties

Memphis Depay behoort niet tot de selectie van Barcelona voor de thuiswedstrijd tegen Almería van zaterdag. De Oranje-international heeft nog te veel last van zijn dijbeenblessure. Daarmee nemen de zorgen toe voor Louis van Gaal, want ook Matthijs de Ligt kan dit weekend niet in actie komen

Memphis nog altijd niet fit: nog maar één mogelijke wedstrijd voor WK
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 0
UD Almería
UD Almería

Memphis staat al sinds half september aan de kant door zijn blessure. Hij heeft de training inmiddels hervat, maar kan zijn officiële rentree dus nog altijd niet maken. Barcelona speelt na het duel met Almería nog maar één wedstrijd tot aan het WK: dinsdag gaat de ploeg van Xavi op bezoek bij Osasuna.

Positief voor Barcelona is dat Eric García en Andreas Christensen weer inzetbaar zijn na blessureleed. Verder zit ook Gerard Piqué bij de selectie. De verdediger kondigde donderdag verrassenderwijs zijn afscheid aan en speelt tegen Almería voor het laatst in Camp Nou. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Donderdag schreef Sport dat de 28-jarige aanvaller helemaal niet meer in actie komt voor Barcelona, omdat hij zich wil klaarstomen voor het WK. Dat terwijl zijn blessure helemaal niet zo ernstig zou zijn. Van die geruchten maakte Memphis donderdagavond gehakt.

'Ik heb respectloze geruchten gehoord dat ik expres langzaam aan zou doen na mijn blessure', schreef de aanvalsleider van Oranje op Twitter. 'De media schrijven dingen zo makkelijk op zonder dat ze de echte feiten weten. Dat zorgt voor een negatieve verhalen over mij! Trek mijn professionaliteit nooit in twijfel!'

De Ligt
Van Gaal heeft dus nog enkele blessurezorgen in de aanloop naar het WK. Eerder op de vrijdagmiddag werd al duidelijk dat De Ligt een terugslag heeft ervaren in zijn herstel van een knieblessure. Hij ontbreekt daardoor in de wedstrijd van Bayern München tegen Hertha BSC van zaterdag.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.