Blessurezorgen richting WK: De Ligt ervaart terugslag in herstel

Reacties

Matthijs de Ligt heeft te maken gekregen met een terugslag in zijn herstel. De verdediger van Bayern München ontbreekt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC, zo bevestigde trainer Julian Nagelsmann op de persconferentie van vrijdag.

Blessurezorgen richting WK: De Ligt ervaart terugslag in herstel
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 3
Bayern München
Bayern München

'Thomas Müller en Matthijs de Ligt zijn allebei afwezig', zei Nagelsmann in zijn vooruitblik op de wedstrijd. 'De knie van Matthijs reageerde gisteren opnieuw niet goed. Thomas kan hopelijk volgende week weer terugkeren. Verder hebben we geen afwezigen.'

De Ligt hield zijn blessure over aan het duel met FSV Mainz 05 van zaterdag. 'Ik geloof niet dat het iets ernstigs is', zei hij kort na de wedstrijd al. De Ligt was er dinsdag echter niet bij in het Champions League-duel met Internazionale (2-0 zege). Müller miste die beide wedstrijden vanwege een heupblessure.

Er was ook positief blessurenieuws voor Bayern. 'Manuel Neuer (hersteld van een schouderblessure, red.) reist weer met ons mee en kan spelen als de laatste training goed verloopt. Leroy Sané (spierscheuring) en Lucas Hernández (bovenbeen) zijn ook terug in de selectie. Ze zullen niet in de basis staan, maar we hebben ze als opties op de bank zitten', zei Nagelsmann. 

De terugslag in het herstel van De Ligt zal ook Oranje-bondscoach Louis van Gaal zorgen baren. Bayern speelt voor het WK nog tegen Werder Bremen (dinsdag) en Schalke 04 (volgende week zaterdag). Het is voor De Ligt te hopen dat hij in (een van) die wedstrijden nog ritme kan opdoen richting het eindtoernooi in Qatar.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.