Bayern München heeft zich dankzij een overtuigende zege op FSV Mainz 05 aan de kop van de Bundesliga genesteld. Bayer Leverkusen zakt verder weg in Duitsland.

Bayern München
6 - 2
FSV Mainz 05

FSV Mainz 05 was richting München vertrokken in de wetenschap dat de achterstand op de ranglijst met twee punten te overzien was. Bovendien was het met vier uitzeges de beste presterende ploeg op vreemde bodem. Trainer Bo Svensson had vooraf de verwachtingen getemperd: 'Het zwaarste duel van het jaar.'

Bayern bewees in de eerste helft het gelijk van Svensson. Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis had de thuisploeg in de eerste 43 minuten de wedstrijd al beslist. Na de goals van Serge Gnabry en Jamal Musiala maakte Sadio Mané uit de rebound van een gestopte strafschop er 3-0 van.

Mainz deed kort voor rust wat terug. Bayern-doelman Sven Ulreich stopte nog wel de door hem veroorzaakte penalty van Jonathan Burkardt, maar was daarna kansloos op de inzet van Silvan Widmer. Het bleek niet meer dan de korte opleving. Bayern kwam in de 58ste minuut via een treffer van Leon Goretzka op 4-1, waarna invaller Mathys Tel ook met een treffer van zich deed spreken. Marcus Ingvartsen deed nog wat terug namens Mainz voordat Eric Maxim Choupo-Moting de eindstand op 6-2 bepaalde van een wedstrijd die voor rust al was beslist en die Bayern weer koploper maakte in de Bundesliga.

De Ligt
De Ligt moest de tweede helft toekijken. De Oranje-international was na 45 minuten in de kleedkamer achtergebleven met een blessure aan zijn bovenbeen. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe groot de problemen zijn. Ryan Gravenberch kwam als invaller tot twintig minuten.

Kort na het duel ging Matthijs de Ligt er nog vanuit dat zijn blessure mee zou vallen.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Bayer Leverkusen

De wisseling van de wacht heeft Bayer Leverkusen nog niet veel opgeleverd. Na de succesvolle start van Xabi Alonso leverden de vier volgende duels in de Bundesliga en de Champions League twee nederlagen en twee remises op. Ook het bezoek aan Leipzig liep voor de Spaanse coach uit op een teleurstelling.

Na de vroege goal van Christopher Nkunku nam Timo Werner in de slotfase met de 2-0 de hoop bij de gasten weg. Leipzig blijft door de zege meedoen in de bovenste regionen, waar het Leverkusen van basiskrachten Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven en invallers Mitchel Bakker en Jeremy Frimpong onder de rode streep is beland.

VfL Wolfsburg
4 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

VfL Bochum heeft na twee zeges op rij (Bundesliga en DFB Pokal) weer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Thomas Letsch was niet opgewassen tegen VfL Wolfsburg. Doelpunten van Ridl Baku en Felix Nmecha (2) maakten dat de middag voor Bochum na minder dan een uur verloren was. Invaller Jonas Wind maakte het feestje van Die Wölfe en dus ook voor Micky van de Ven compleet; 4-0.