Mattsson leidt NEC naar achtste plaats na derde overwinning op rij

NEC heeft vrijdagavond zijn laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar winnend afgesloten. De ploeg van trainer Rogier Meijer was thuis te sterk voor Fortuna Sittard, dat lang met tien man speelde.

N.E.C.
N.E.C.
4 - 1
Fortuna Sittard

Het verschil werd in De Goffert gemaakt toen NEC met elf tegen tien stond nadat Tijjani Noslin een rode kaart had gekregen. De aanvaller van Fortuna werd in de 24ste minuut na ingrijpen van de VAR van het veld gestuurd na een overtreding op Calvin Verdonk. Zeven minuten later verloor Alen Halilovic de bal op eigen helft waarna Magnus Mattsson van grote afstand op schitterende wijze raak schoot. Op slag van rust maakte Koki Ogawa er 2-0 van.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Mees Hoedemakers bracht de spanning weer terug. De middenvelder van NEC kreeg vijf minuten na rust een rode kaart na een overtreding op Arianit Ferati, waardoor het ineens tien tegen tien was. In de 69ste minuut kwamen de bezoekers door een fraaie treffer van Kaj Sierhuis vanuit het niets terug in de wedstrijd, maar de vreugde was slechts van korte duur. Binnen een minuut herstelde Mattsson de marge weer naar twee doelpunten: 3-1.

Door een treffer van Sontje Hansen, bij de tweede van Mattsson nog de aangever, werd het zelfs nog 4-1. Het was voor NEC de derde overwinning op rij in de Eredivisie. Na de 1-2 nederlaag tegen Ajax op 3 december stonden de Nijmegenaren nog zestiende, nu staan ze achtste. Woensdag komt NEC voor de laatste keer in actie dit kalenderjaar. In de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi gaan de Nijmegenaren op bezoek bij GVVV. Fortuna Sittard, dat blijft steken op de tiende plaats in de Eredivisie, wacht dinsdag een uitduel met FC Eindhoven in de beker.