NEC slaat belangrijke slag met vastleggen Ogawa

Reacties

Koki Ogawa speelt ook de komende jaren bij NEC. De Nijmeegse club huurt de 26-jarige spits dit seizoen van Yokohama FC en heeft nu de koopoptie in de huurverbintenis gelicht. Ogawa ligt daardoor na de zomer tot medio 2027 vast bij NEC.

NEC slaat belangrijke slag met vastleggen Ogawa
© Pro Shots

Ogawa, die op dit moment bij de Japanse nationale ploeg zit, kwam afgelopen zomer naar Europa. De aanvaller stond in eigen land lang te boek als groot talent, maar mede door blessures bleef een grote doorbraak uit. Na goede prestaties op het tweede niveau van Japan bij Yokohama sloeg NEC toe. De club koos daarbij wel voor een huurconstructie met optie tot koop, om eerst te zien hoe Ogawa zich zou aanpassen aan Nederland en de Eredivisie.

NEC is nu zeer tevreden over de ontwikkeling van Ogawa, die onlangs voor het eerst sinds 2019 weer werd opgeroepen voor Japan. De spits was tot nu toe goed voor twaalf doelpunten in 28 officiële wedstrijden. Hij scoorde in de laatste vier bekerwedstrijden van NEC, dat mede dankzij Ogawa op 21 april in de finale tegenover Feyenoord staat.

'Goede deal'
'We zijn heel blij dat we Koki kunnen behouden', vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubwebsite. 'Deze optie was ook prijstechnisch gezien een goede deal voor ons als club. Koki doet het goed in zijn eerste seizoen en toont wekelijks zijn waarde op het veld. Daarnaast is het voor Koki fijn dat we hem duidelijkheid hebben verschaft, omdat hij binnenkort zijn tweede kindje verwacht en zich dus kan voorbereiden op een verlengde periode in Nijmegen.'

Het vastleggen van Ogawa is een belangrijke stap voor NEC richting het nieuwe seizoen. Over alle competities scoorde dit seizoen tot nu toe alleen de inmiddels vertrokken Magnus Mattsson vaker dan de Japanner. Ogawa's landgenoot Kodai Sano ligt daarnaast al voor meerdere jaren vast bij NEC, dat de middenvelder vorige zomer tot medio 2028 aan zich verbond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.