NEC rondt komst van 'technisch vaardige' Sano af

Reacties

NEC heeft donderdagmiddag de komst van Kodai Sano afgerond. Zoals VI eerder al meldde, komt de negentienjarige Japanner over van Fagiano Okayama. In Nijmegen ligt een vijfjarig contract voor hem klaar.

NEC rondt komst van 'technisch vaardige' Sano af
© NEC

Sano is na Koki Ogawa de tweede Japanner die NEC deze zomer aantrekt. De centrale middenvelder moet bij de ploeg van trainer Rogier Meijer de concurrentiestrijd aangaan met Lasse Schöne, Dirk Proper en Mees Hoedemakers. De jeugdinternational is vereerd dat hij in de Eredivisie aan de slag kan. 'Het is voor mij een grote stap naar de Nederlandse competitie. Ik wil me de cultuur snel eigen maken en van waarde zijn voor het team. Ik ben trots om bij NEC te tekenen en kijk uit naar mooie seizoenen', zagt hij op de clubwebsite.

Ook technisch directeur Carlos Aalbers toont zich bij met de komst van Sano. 'Kodai is een technisch vaardige speler die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. We hebben hem afgelopen zomer goed bekeken tijdens het WK Onder-20, waarin hij elke wedstrijd basisspeler was. Met zijn drive is hij een waardevolle toevoeging aan onze selectie en we kijken ernaar uit om met hem aan de slag te gaan', aldus de td van NEC, dat zich na de teleurstellende competitiestart tegen Excelsior (3-4) nog verder wil versterken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.