Ogawa gaat na jaren afwezigheid concurrentie aan met Ueda bij Japan

Reacties

Koki Ogawa is opgeroepen voor het nationale elftal van Japan. De spits van NEC is voor het eerst dit decennium geselecteerd voor zijn land.

Ogawa gaat na jaren afwezigheid concurrentie aan met Ueda bij Japan
© Pro Shots
Japan
Japan
1 - 0
Noord-Korea
Noord-Korea

De prestaties die Ogawa in de Eredivisie levert, zijn bij Japan-bondscoach Hajime Moriyasu niet onopgemerkt gebleven. Met name in 2024 is de aanvaller op dreef. In totaal kwam Ogawa zes keer tot scoren in twaalf officiële wedstrijden. Mede door zijn doelpunten plaatsten de Nijmegenaren zich voor de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord.

Het is niet de eerste keer dat Ogawa wordt opgenomen in de selectie van Japan. Eén keer eerder was dit het geval, in 2019. De Japanner maakte zijn interlanddebuut destijds tijdens de Oost-Aziëcup, waarin Japan tweede werd. Het opvallende aan dit verhaal is dat Ogawa in die ene wedstrijd tegen Hongkong liefst drie keer tot scoren kwam, maar daarna nooit meer een minuut voor zijn land speelde.

Dat gaat de komende interlandperiode naar alle waarschijnlijkheid wel gebeuren. Ogawa mag de concurrentiestrijd aangaan met Ayase Ueda, de spits van Feyenoord die een kwartet aan goals maakte tijdens de Azië Cup van afgelopen winter. Vanuit de Eredivisie is verder ook Yukinari Sugawara (AZ) geselecteerd. Op 21 en 26 maart speelt Japan de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Korea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Ogawa
Meer over K. Ogawa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.