Martens legt uit: over reden tot staking en afgekeurde Utrecht-goal

Reacties

Richard Martens heeft bij FC Utrecht tegen RKC Waalwijk (2-2) een zeer enerverende avond beleefd. De scheidsrechter legde in De Galgenwaard het spel stil en keurde in de slotfase een goal van de thuisploeg af.

Martens legt uit: over reden tot staking en afgekeurde Utrecht-goal
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Voor de camera van ESPN ging Martens in op zijn beslissing om het duel tijdelijk te staken bij een 1-1 stand. 'We hebben een aantal waarschuwingen afgegeven. De eerste keer dat er bier werd gegooid is er omgeroepen. De tweede keer zijn we naar de zijkant gegaan om een duidelijk statement te maken. De derde keer is er niet alleen bier gegooid, maar zelfs met aanstekers. Dat is grensoverschrijdend en daarom zijn we naar binnen gegaan.'

Martens legde ook uit waarom hij zo streng ingreep, ook al gebeuren dit soort dingen vaker. 'Als er één keer met bier gegooid wordt, ok. Dat kan ik ook niet goedpraten… Maar als het erger wordt, dan moeten we ergens een keer een streep trekken. Dat is gebeurd toen er aanstekers bij kwamen. Want als we er niks aan doen, waar eindigt het dan?'

Dat de ingelaste pauze uiteindelijk behoorlijk lang duurde, had met de te volgen procedure te maken. 'Ik wil op zo'n moment tijd hebben om te overleggen', aldus Martens, die hoopt dat mensen in andere stadions hier ook van leren.

Dalmau
Tot slot kon Martens ook nog even uitleggen waarom de winnende goal van Mike van der Hoorn werd afgekeurd. Hij kreeg de bal via Adrian Dalmau, die hands had gemaakt. 'De VAR attendeerde mij op die handsbal. Je ziet de speler de beweging maken en met de onderarm de bal doorspelen. Dan wordt het een bewuste handsbal. De VAR gaf aan dat het een bewuste was, ik ben daarin gevolgd.' Bij het al dan niet bewust met de arm spelen van de bal werden twijfels gezet. 'Maar ik vind het meer een bewuste draai waarmee hij de bal doorspeelt en zijn ploeggenoot in scoringspositie brengt', zo besloot de scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.