FC Utrecht - RKC weer hervat na oponthoud van twintig minuten

De Eredivisie-wedstrijd FC Utrecht – RKC Waalwijk is zaterdagavond na circa twintig minuten stilgelegd door scheidsrechter Richard Martens. De arbiter nam waar dat er dingen vanuit het publiek werden gegooid. Na ruim een kwartier is de warming-up weer begonnen en is de wedstrijd hervat.

FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 2
RKC Waalwijk

Op het moment van het stilleggen had RKC net de gelijkmaker gemaakt in De Galgenwaard. Jens Odgaard scoorde op aangeven van Vurnon Anita, waarna er volgens Martens weer voorwerpen op het veld werden gegooid. De scheidsrechter liet aan trainer René Hake en aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht een aansteker gezien.

Eerder had Martens ook al de stadionspeaker aan het werk gezet, nadat er spullen op het veld waren gegooid in de zevende minuut. Toen gaf Martens een penalty aan RKC na een overtreding van Janssen op Richard van der Venne. Die strafschop werd overigens gemist door Odgaard. Simon Gustafson had FC Utrecht vroeg in de wedstrijd op 1-0 gezet.