FC Groningen slaat slag met binnenhalen Van Mosselveld

Reacties

Frank van Mosselveld is per ingang van volgend seizoen de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. In Euroborg volgt de veertigjarige ex-prof Wouter Gudde op in die functie. Van Mosselveld komt over van RKC Waalwijk en tekent tot medio 2029.

FC Groningen slaat slag met binnenhalen Van Mosselveld
© Pro Shots

De nieuwe algemeen directeur reageert op zijn aanstelling. 'Er ligt een nieuw avontuur en een hele mooie uitdaging op mij te wachten, waar ik – samen met mijn gezin – enorm naar uitkijk. Hoewel FC Groningen op dit moment een niveau lager speelt, zie ik een club met een enorme potentie en historie. Graag wil ik eraan gaan bijdragen om na dit seizoen FC Groningen weer naar het niveau te brengen waarop de club thuis hoort', aldus Van Mosselveld, die ook aangeeft zich nu nog een paar weken vol op RKC te storten.

Van Mosselveld begon in 2017 als algemeen directeur bij RKC Waalwijk, op het moment van aantreden was hij zelfs de jongste ooit in een dergelijke functie in het Nederlandse betaald voetbal. Onder zijn bewind klom het armlastige RKC Waalwijk gestaag op, geholpen door onder meer een enorme financiële meevaller bij de verkoop van Frenkie de Jong en de miraculeuze promotie in 2019. Sindsdien spelen de Brabanders onafgebroken in de Eredivisie, al staat die reeks nu wel onder druk.

RKC staat vier wedstrijden voor het eind van het seizoen op de zestiende plaats, waarmee de club lijfsbehoud zou moeten afdwingen via de play-offs. Net als bij zijn huidige club is het ook voor Van Mosselvelds volgende werkgever niet duidelijk in welke competitie die volgend jaar uitkomt: Groningen is de nummer drie in de Keuken Kampioen Divisie en zal ook play-offs spelen, als de Trots van het Noorden tenminste niet nog minimaal één plek stijgt in de laatste vier wedstrijden. 

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.