'Marathonman' Messi is voorlopig nog lang niet uitgevoetbald

Reacties

Lionel Messi wordt meestal bewierookt om zijn doelpunten en assists, maar ook op een ander vlak is de carrière van de 31-jarige Argentijn imposant. Zaterdagavond speelde Messi zijn 800ste wedstrijd voor club en land en daar komen er waarschijnlijk nog heel wat bij.

'Marathonman' Messi is voorlopig nog lang niet uitgevoetbald

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu liet zaterdag immers nog weten dat de club van plan is het tot 2021 lopende contract Messi te verlengen. De laatste keer dat de sterspeler van de Catalanen een nieuwe verbintenis tekende, dateert van 2017. Hoewel hij komende zomer toch alweer 32 wordt, zal hij de komende jaren dus nog in het shirt van de Blaugranas zijn te bewonderen.

De bestbaalde spelers: Messi krijgt bijna het dubbele van Ronaldo

Het valt dan ook niet uit te sluiten dat Messi nog in de buurt komt van het clubrecord. Zijn voormalige ploeggenoot Xavi kwam tot 767 officiële optredens. De teller van Messi staat na zaterdagavond op 672 wedstrijden in alle competities, nog maar twee minder dan Andrés Iniesta, de eeuwige nummer twee op de lijst met spelers die de meeste duels voor Barça speelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samen met zijn 128 interlands voor Argentinië, waarvoor hij komende maand na een periode van afwezigheid zijn rentree zal maken, speelde Messi de afgelopen vijftien jaar dus 800 wedstrijden op het hoogste niveau. En dan zijn oefenwedstrijden met Barça en zijn optredens voor andere vertegenwoordigende elftallen van Argentinië niet eens meegerekend.

Een indrukwekkend aantal, zeker als je bedenkt dat de topscorer aller tijden van Barça (586 goals) en Argentinië (65) het merendeel daarvan als basisspeler afwerkte en vaak ook de volle negentig minuten op het veld blijft staan. Zo langzamerhand kan Messi daarom wel als marathonman worden bestempeld, een titel die je niet meteen met hem associeert.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ter illustratie: de laatste tien jaar waren er slechts twee seizoenen waarin Messi minder dan vijftig officiële duels afwerkte voor Barcelona (46 in 2013/14 en 49 in 2015/16). In de meeste jaren kwamen daar ook nog minstens tien interlands voor Argentinië bij, waarmee hij al op acht eindtoernooien stond (inclusief het WK Onder-20 in 2005 en de Olympische Spelen van 2008 zelfs tien).

Dat Messi met de A-ploeg van Argentinië nog altijd wacht op zijn eerste prijs, is het grootste gemis in een verder prachtige loopbaan. In dat opzicht is de intentie van Barcelona om zijn tot 2021 lopende contract te verlengen, extra interessant. Dat zou namelijk betekenen dat Messi ten tijde van het volgende WK in 2022 in Qatar nog altijd actief zou kunnen zijn. Het zou de liefhebber én de marathonman in hem typeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.