Messi en Suárez staan op na vroege tegenvaller Barça

Barcelona heeft zonder zich bovenmatig in te spannen weer drie punten toegevoegd aan het totaal. In eigen huis werd Rayo Vallecano met 3-1 verslagen.

Barcelona
Barcelona
3 - 1
Rayo Vallecano

Trainer Ernesto Valverde gaf alleen Ivan Rakitic rust tegen Rayo, terwijl Barcelona komende woensdag in de Champions League speelt tegen Olympique Lyon. Veel spelers leken ook al met hun hoofd bij dat duel te zijn, want Barça startte slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd in Camp Nou.

In de 24ste minuut werd Barcelona hardhandig wakkergeschud door Raúl De Tomás. De spits van Rayo (gehuurd van Real Madrid) kreeg alle ruimte om op te stomen en werd ook nauwelijks aangepakt toen hij besloot om maar eens uit te halen. Zijn harde schot was doelman Marc-André ter Stegen te machtig: 0-1.

Zoals wel vaker besloot Lionel Messi na die tegengoal op te staan. Uit zijn afgemeten voorzet kopte Gerard Piqué de 1-1 binnen en vijf minuten na rust nam Messi zelf de 2-1 voor zijn rekening. De Argentijnse superster benutte een strafschop nadat er een overtreding was gemaakt op Nélson Semedo.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Luis Suárez. Na een schitterende combinatie met de ingevallen Rakitic tikte de Uruguayaan zijn zeventiende treffer van het seizoen binnen. Zo heeft Barcelona weer een voorsprong van zeven punten te pakken op nummer twee Atlético Madrid.