Zure gezichten bij Chelsea en Newcastle door FA Cup-zege Man Utd

Reacties

De onverwachtse FA Cup-winst van Manchester United heeft gevolgen voor Chelsea en Newcastle United. De Europese plannen van de twee ploegen zullen moeten worden bijgesteld.

Zure gezichten bij Chelsea en Newcastle door FA Cup-zege Man Utd
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Zowel Chelsea als Newcastle United had gehoopt op een FA Cup-overwinning van de blauwe zijde van Manchester. Door doelpunten van tieners Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo ging Manchester United er met de winst vandoor. En dat is slecht nieuws voor de Europese plannen van Chelsea en Newcastle United.

The Blues hadden namelijk het laatste Europa League-ticket in de Engelse competitie gegrepen. Maar doordat Manchester United de FA Cup heeft gewonnen, schuift dat ticket door naar de ploeg van Erik ten Hag. Chelsea zal het moeten doen met een plekje in de Conference League. Voor Newcastle United zijn de gevolgen nog groter: de ploeg van manager Eddie Howe speelt volgend seizoen helemaal geen Europees voetbal.

Naast Europees voetbal heeft Manchester United zich ook verzekerd van de finale van de Community Shield. Kampioen Manchester City zal op 11 augustus de tegenstander zijn in de Engelse supercup.

Erik ten Hag sprak met VI's Freek Janssen over het afgelopen seizoen van Manchester United:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.