Messi maakt rentree bij Argentijnse nationale ploeg

Reacties

Lionel Messi keert na acht maanden terug in de Argentijnse selectie. De 31-jarige aanvaller van Barcelona houdt zijn rentree waarschijnlijk beperkt tot één wedstrijd, al liet bondscoach Lionel Scaloni dat nog open.

Messi maakt rentree bij Argentijnse nationale ploeg

Na het teleurstellend verlopen WK zette Messi zijn interlandcarrière op een laag pitje. De aanvaller hield zich afzijdig van de discussie of er sprake was van een definitief of tijdelijk afscheid van de Albiceleste. Verschillende betrokkenen opperden dat een comeback slechts een kwestie van tijd was.

Scaloni heeft met zijn selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Venezuela en Marokko van respectievelijk 22 en 26 maart een antwoord gegeven op die vraag. Messi, die volgens de bondscoach vorig jaar ontbrak omdat de staf dat zo had besloten, staat op de lijst van zijn (voorlopige) selectie.

Waarschijnlijk zal Messi niet beide duels spelen. De verwachting is dat hij alleen in actie zal komen tegen Venezuela. Dat oefenduel wordt gespeeld in Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. Scaloni had een andere lezing. 'We zullen zien of hij één of twee wedstrijden speelt. Ik neem dat besluit.'

Het eerste belangrijke toernooi waar Argentinië aan deelneemt is de strijd om de Copa América van komende zomer. De Argentijnen zitten in Groep B met Colombia, Paraguay en Qatar, dat deelneemt als gastland. Voor Messi is het de uitgelezen kans op de eerste hoofdprijs met zijn land.

Icardi
Waar Messi later deze maand zijn 129ste interland voor Argentinië kan spelen, blijft de teller van Mauro Icardi voorlopig op acht steken. De 26-jarige aanvaller van Internazionale kreeg vorig jaar na lang wachten een serieuze kans als international, maar ontbreekt nu op de lijst.

Het heeft waarschijnlijk alles te maken met de huidige situatie van Icardi bij Inter. De clubtopscorer leeft in onmin met de directie, raakte zijn aanvoerdersband kwijt en kwam de laatste weken onder het mom van een blessure niet meer in actie voor de grootmacht uit Milaan. 

Tagliafico
Scaloni heeft in zijn selectie ook weer gewoon een plek ingeruimd voor Nicolás Tagliafico. De 26-jarige verdediger van Ajax was vorig jaar bij afwezigheid van Messi zelfs al enkele keren aanvoerder. Doelman Sergio Romero, ondanks zijn reserverol bij Manchester United lange tijd de nummer één, ontbreekt wél.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.