Memphis meldt zich met weinig wedstrijdritme bij Oranje

Reacties

Memphis Depay meldt zich maandag zonder al te veel wedstrijdritme in Zeist voor de eerste trainingsstage van het Nederlands elftal richting het EK. De Oranje-international kwam zaterdag niet in actie in het laatste competitieduel van Atlético Madrid, een kleine tegenvaller voor hemzelf en bondscoach Ronald Koeman.

Memphis meldt zich met weinig wedstrijdritme bij Oranje
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Memphis kwam vorige week in het thuisduel met Osasuna nog wel een half uur in actie voor Atlético, toen trainer Diego Simeone aanvallend wisselde om een achterstand tegen de Basken goed te maken. Met de dertigjarige aanvaller naast Antoine Griezmann en Álvaro Morata in de aanval gingen de Madrilenen uiteindelijk met 4-1 onderuit. In de nasleep daarvan werd bekend dat Memphis komende zomer transfervrij vertrekt bij Atlético.

Kijkend naar de prestaties van Memphis tijdens dit seizoen valt die beslissing te billijken. Sinds zijn komst van Barcelona in januari vorig jaar was hij weliswaar goed voor dertien goals, hij was ook vaak niet inzetbaar door blessures. Dit seizoen miste hij alleen al 28 duels door blessures. In de eerste maanden van dit jaar leken die fysieke problemen achter de rug en maakte Memphis enkele belangrijke goals, maar daarna volgde een nieuwe terugslag.

Door een spierblessure gingen onder meer de belangrijke Champions League-duels met Borussia Dortmund aan hem voorbij. Bijna een maand na de verloren return in Duitsland maakte Memphis zijn rentree in het thuisduel met Celta de Vigo. Daarna volgde alleen nog een korte invalbeurt tegen Getafe. Samen met het half uur dat hij vorige week meedeed, speelde Memphis sinds zijn laatste blessure nauwelijks meer dan één helft aan totale speeltijd.

Het zal Koeman toch enige zorgen baren. De bondscoach sprak de hoop uit dat Memphis redelijk fit aan het EK kan beginnen. Daarvoor zal hij de oefenduels met Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) nodig hebben. Het is geen ideale voorbereiding voor Memphis, die door een blessure ook al geen beste aanloop kende naar het WK in Qatar. Toen startte hij pas in het derde duel met Qatar in de basis en scoorde alleen in de achtste finale tegen de Verenigde Staten.

Zo 16 jun.

Vr 21 jun.

Di 25 jun.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.