Manchester City profiteert optimaal van nederlaag Liverpool

Manchester City ligt weer op koers om kampioen van Engeland te worden, nadat het optimaal profiteerde van de verliespartij van koploper Liverpool tegen Chelsea. Crystal Palace werd in eigen stadion verslagen: 0-2.

Vooraf was de uitwedstrijd tegen Palace zeker geen makkelijk karwei voor City. Voormalig Stoke City-manager Tony Pulis heeft er met een defensieve voetbalstijl namelijk voor gezorgd dat de Londense club erg moeilijk te verslaan is. Voorafgaande aan het duel met City won Palace vijf wedstrijden op rij, waarbij ook titelkandidaat Chelsea over de knie werd gelegd.

City wist het verzet van de Londense club echter binnen vier minuten te breken, toen Edin Dzeko (foto boven juichend met Samuel Nasri) met zijn hoofd een voorzet van Yaya Touré tot doelpunt promoveerde. Vlak voor rust sloeg City met een geweldig uitgevoerde counter opnieuw toe. Dit keer was Touré het eindstation. De Ivoriaanse middenvelder kapte een tegenstander uit en schoot de bal in de bovenhoek.

De comfortabele voorsprong gaf manager Manuel Pellegrini in de 66ste minuut gelegenheid om Touré te wisselen en rust te geven voor de cruciale slotfase van het seizoen. Ook zonder de Ivoriaanse smaakmaker speelde City vervolgens moeiteloos de wedstrijd uit.

Titelrace
Dankzij de zege van Chelsea op Liverpool heeft City het in de titelrace plots weer in eigen hand. Het elftal van trainer Pellegrini heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Liverpool en drie punten achterstand. Door een beter doelsaldo is City verzekerd van de landstitel als het zijn resterende drie wedstrijden wint.