Titelhoop Anfield slinkt door fout Gerrard en Chelsea-muur

Reacties

De Engelse titelstrijd ligt dankzij een 2-0 zege van Chelsea bij Liverpool weer volledig open. De koploper van de Engelse Premier League ging op het eigen Anfield onderuit. Uitgerekend clubicoon Steven Gerrard ging vlak voor rust in de fout. Chelsea hield na de 0-1 voorsprong van Demba Ba moeiteloos stand.

Titelhoop Anfield slinkt door fout Gerrard en Chelsea-muur

En dus knokte de ploeg van José Mourinho zichzelf op typerende wijze terug in de race om het landskampioenschap. Met een ten opzichte van het 0-0 gelijkspel bij Atlético Madrid op vijf plaatsen gewijzigd elftal bleven The Blues overeind door een muur op te werpen voor het doel van Mark Schwarzer, die als eerste keeper dit seizoen geen goal om zijn oren kreeg op Anfield.

Want het tot zondagmiddag ongenaakbare Liverpool had de grootste moeite om na elf veelal overtuigende zeges op rij de Chelsea-defensie in de problemen te brengen. De ploeg van Brendan Rodgers creëerde niet meer dan een handvol kansen en incasseerde zelf wel een treffer, toen Gerrard vlak voor rust de bal verloor op het middenveld en Ba koelbloedig bleef.

Demba Ba stemt Anfield somber door balverlies van Steven Gerrard genadeloos af te straffen.
Demba Ba stemt Anfield somber door balverlies van Steven Gerrard genadeloos af te straffen.

Met de van een blessure teruggekeerde Daniel Sturridge als invaller ging Liverpool na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Ook Luis Suarez kon zijn stempel niet drukken op het cruciale thuisduel. De weinig opvallend spelende Uruguayaan kwam in de slotfase een teen tekort na een voorzet van Philippe Coutinho. In de extra tijd loste Suarez wel een schot op goal, maar was Schwarzer op tijd terug op zijn post om de nul te houden. Zodoende bleef de ex-Ajacied op dertig competitietreffers staan, omdat hij voor de derde keer in de laatste vier duels niet tot scoren kwam.

Het resulteerde uiteindelijk in de eerste competitienederlaag van Liverpool in dit kalenderjaar. Chelsea maakte de verhoudingen op het veld vlak voor tijd op pijnlijke wijze duidelijk, toen Willian en Fernando Torres bij een nieuwe counter met zijn tweeën alleen op Mignolet afgingen. Anfield moest toezien hoe Willian scoorde en Chelsea het gat met Liverpool dus verkleinde tot twee punten. Bovendien heeft nummer drie Manchester City alles weer helemaal in eigen hand.

De 0-2 in één beeld gevangen. Simon Mignolet heeft geen schijn van kans tegen Fernando Torres en Willian.
De 0-2 in één beeld gevangen. Simon Mignolet heeft geen schijn van kans tegen Fernando Torres en Willian.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.