'Man Utd en Spurs grijpen mis in strijd om meest begeerde spits van PL'

Reacties

Het is misschien wel de meest begeerde spits van Groot-Brittannië. Kylian Mbappé was al lovend, terwijl ploeggenoot Jan Paul van Hecke af en toe zijn ogen uitkijkt op de training. Toch lijkt hij de massale interesse van de topclubs links te laten liggen: Evan Ferguson.

'Man Utd en Spurs grijpen mis in strijd om meest begeerde spits van PL'
© Pro Shots

De Ierse krachtpatser van Brighton & Hove Albion is bij de Britse jeugdscouts al jaren bekend, nadat hij al op veertienjarige (!) leeftijd zijn debuut maakte voor Bohemians. In een oefenduel met Chelsea droop de klasse er meteen af en werden de clubs in de Premier League wakkergeschud.

Brighton ging er met de aanvaller vandoor. En in Engeland ontwikkelde Ferguson zich gestaag door. Dit seizoen brak hij door bij de verrassing van het seizoen, dankzij het vertrouwen van manager Roberto de Zerbi. Daarnaast werd hij in het shirt van de nationale ploeg de jongste doelpuntenmaker in 25 jaar.

Het zorgde ervoor dat de Britse topclubs als aasgieren rondom Brighton & Hove vlogen, maar De Zerbi lijkt zijn spits te hebben kunnen overtuigen van een langer verblijf bij The Seagulls. The Daily Telegraph meldt dat Ferguson zijn keuze gemaakt heeft. Op korte termijn zal hij een langdurig contract bij de club van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke gaan tekenen.

Daarmee lijkt Brighton het geïnteresseerde Manchester United af te troeven. Manager Erik ten Hag zag toekomst in de spits, maar lijkt mis te tasten. Ook Tottenham Hotspur maakte zich hard voor de komst van Ferguson. De Ier werd gezien als opvolger van Harry Kane, maar een vertrek naar Noord-Londen zit er voorlopig niet in. 

Spelersprofiel

E. Ferguson


Geboortedatum:
19 oktober 2004
Leeftijd:
19
Nationaliteit
Ierland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Huidige club:
Brighton & Hove Albion Under 23
Nationaal team:
Ierland
Nationaal team:
Ierland Onder 16
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.