Man of the Match Haaland krijgt opmerkelijke beloning

Reacties

Wat moet je met de Man of the Match op het hoogste niveau van het voetbal? Beloningen zijn moeilijk: atleten op topniveau zijn niet gebaat bij champagne. Horloge zijn ook populair, maar ook maar beperkt nodig: zelfs de beste voetballers hebben immers slechts twee polsen. In Yokohama hebben ze er wat op gevonden.

Man of the Match Haaland krijgt opmerkelijke beloning
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Erling Haaland deed in een oefenwedstrijd van zijn club Manchester City tegen de lokale Yokohama F. Marinors wat hij al een paar jaar doet: hij kwam, zag en schoot er twee in. Zo won zijn ploeg het oefenpotje met de Japanners met 5-3 en kroonde de Noor zich tot Man of the Match. Wat had de Japanse organisator in petto? Een leven lang gratis sushi was misschien een aardig idee geweest – Haaland komt tenslotte ook uit een land dat bekend staat om de visserij.

Het doelpuntenmonster van Manchester City kreeg iets anders: een cheque voor een miljoen Japanse yen. Ongetwijfeld goedbedoeld, maar het bedrag van omgerekend ruim zesduizend euro zal weinig indruk maken op Haaland. Als je zijn salaris, ruim 450.000 euro per week, enkel uitdrukt in gevoetbalde minuten, moet hij voor dat bedrag iets meer dan een minuut op het veld staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het kan altijd erger. Franco Armani moest in dienst van River Plate een kroontje van fastfoodgigant Burger King dragen toen hij was verkozen tot man van de wedstrijd, NEC'er Magnus Mattsson keek erg sip toen hij voor zijn harde werk beloond werd met een cheque om cryptomunten van te kiezen. De treurigste Man of the Match-award ooit, althans door de ogen van de winnaar, moet in handen van Connor Sammon zijn gevallen. De spits, ooit actief in de Premier League, poseerde met een razende blik met de pizza die een sponsor hem ter beschikking had gesteld na een wedstrijd met het Schotse Partick Thistle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.