Lyon is Roma en Strootman de baas in spektakelstuk

Olympique Lyon heeft donderdag in een waar spektakelstuk van AS Roma gewonnen: 4-2. Invaller Nabil Fekir en Alexandre Lacazette zorgden voor de overwinning in het Europa League-duel met de ploeg van Kevin Strootman.

Lyon, dat aantrad zonder de niet-speelgerechtigde Memphis Depay, kende een droomstart tegen Roma. Rechtsback Rafael kopte een vrije trap door en collega-verdediger Mouctar Diakhaby tikte raak. Diezelfde Diakhaby was twaalf minuten later de schlemiel bij de gelijkmaker van Roma. Hij struikelde toen hij een pass ontving, waardoor Mohamed Salah de bal onderschepte. De aanvaller sprintte richting het doel en schoof de bal achter doelman Anthony Lopes.

Vervolgens drong Roma ook aan op de tweede treffer. Eerst miste Strootman na een combinatie met Salah en even later werd een snoeiharde poging van Radja Nainggolan geblokt. Drie keer is scheepsrecht en dus was het wel raak toen Daniele De Rossi de bal panklaar op het hoofd van centrale verdediger Federico Fazio legde: 1-2.

Mohamed Salah zorgde voor de eerste uitgoal van AS Roma.

Net als in de eerste helft kwam Lyon na rust uitstekend uit de startblokken. Corentin Tolisso combineerde met Lacazette. Na een aantal keer overtikken, haalde de talentvolle middenvelder snoeihard uit. Het schot was buiten bereik van Roma-keeper Alisson: 2-2.

De wedstrijd ging daarna, net als voor de rust, alle kanten op. Beide ploegen kregen kansen op een nieuwe voorsprong. Zo redde Lopes op een schot van Strootman en stompte Alisson een pegel van Lacazette naast zijn doel. Uiteindelijk moest de Roma-doelman toch buigen. Fekir, die pas drie minuten in het veld stond, stuurde de Romeinse defensie het bos in en krulde de bal in de linkerhoek. Het slotakkoord was aan Lacazette, die de bal in de extra tijd op fantastische wijze in de kruising knalde: 4-2.

Lyon krijgt aanstaande zondag Toulouse op bezoek in de Ligue 1, terwijl Roma op bezoek gaat bij Palermo. De teams spelen volgende week donderdag in Rome tegen elkaar, de aftrap is om 21.05 uur.