Verrassende uitglijder Juve, Inter en Belotti halen uit

Juventus heeft het gat met achtervolger AS Roma ondanks zeldzaam puntenverlies in Udinese iets vergroot. Internazionale herstelde zich uitstekend van het verlies van vorige week in de kraker tegen Roma. Andrea Belotti kroonde zich tot de nieuwe topscorer van de Serie A.

Udinese – Juventus 1-1
Juventus had sinds het verloren uitduel met Fiorentina (2-1) zes wedstrijden op rij gewonnen in de Serie A, maar zondagmiddag werd duidelijk dat Udinese wel eens voor een stunt zou kunnen gaan zorgen. De Zebrette hadden de laatste drie competitieduels verloren, maar stevenden halverwege op een overwinning af door een knappe goal van Duván Zapata. De Colombiaanse spits hield Leonardo Bonucci van zich af en klopte Gianluigi Buffon in de korte hoek.

Een kwartier na rust sloeg Juventus terug via Bonucci, die raak kopte uit een vrije trap. Meteen daarna kwam De Oude Dame echter goed weg toen Danilo de paal raakte. In de slotfase leek de thuisploeg opnieuw op weg naar de winnende treffer, maar Bonucci voorkwam dat met een uitstekende onderschepping. De koploper noteerde daardoor het eerste (!) gelijkspel van het seizoen en loopt daardoor zelfs nog een punt uit op AS Roma, dat acht punten minder heeft. Udinese staat veertiende.

Cagliari – Internazionale 1-5
Inter verloor vorige week nog met 1-3 van Roma, maar herstelde zich op Sardinië uitstekend van die gevoelige nederlaag. De ploeg van Stefano Pioli boekte tegen Cagliari de grootste overwinning van het seizoen. Ivan Perisic opende in de 34ste minuut de score na een mooi passje van Éver Banega, die vijf minuten later zelf scoorde met een prachtige vrije trap. Toen Perisic vlak na rust na een één-twee met Mauro Icardi nogmaals scoorde, was het verzet van Cagliari gebroken.

Ivan Perisic scoorde twee keer tegen Cagliari en loodste Internazionale daarmee naar de vijfde plaats.

Dat was nodig ook, want de thuisploeg haakte vlak voor rust aan dankzij een kopbal van Marco Borriello. Vervolgens bracht Samir Handanovic redding op een inzet met het hoofd van Artur Ionita. In de openingsfase was Inter ook al ontsnapt aan een tegengoal toen Gary Medel met een omhaal een inzet van João Pedro van de lijn haalde. Na rust had de nieuwe nummer vijf van de Serie A het beduidend makkelijker en liep het via Icardi (penalty) en Roberto Gagliardini uit naar 1-5.

Torino – Palermo 3-1
Torino boekte zondagmiddag de tweede zege van 2017 door dankzij een razendsnelle hattrick van Andrea Belotti terug te komen van een 0-1 achterstand tegen Palermo. De degradatiekandidaat kwam na een half uur op voorsprong door een strafschop van Andrea Rispoli, maar Belotti boog de score eigenhandig om met treffers in de 74ste, 76ste en 81ste minuut. Tussendoor kreeg Palermo-speler Norbert Balogh bovendien zijn tweede gele kaart.

Palermo kwam de hattrick van Belotti vanzelfsprekend niet meer te boven. De 23-jarige spits slechtte als eerste speler de grens van twintig Serie A-goals. Zijn teller staat nu op 22. Daarmee laat de Italiaan op de topscorerslijst zijn hielen zien aan Edin Dzeko (19 goals), Gonzalo Higuaín (19), Dries Mertens (18 ) en Mauro Icardi (17). Op de Serie A-ranglijst moet Torino zich tevreden stellen met de negende plaats. Palermo stevent met de achttiende plek af op degradatie.