Frustrerende avond voor Memphis in Bordeaux

Girondins de Bordeaux heeft vrijdag de doelpuntenmachine van Olympique Lyon laten haperen (1-1). Ook aan Memphis Depay was een mooie kans niet besteed.

Olympique Lyon was de laatste weken met name offensief uitermate goed op dreef. De laatste vier duels leverden een productie van twintig doelpunten op, waarvan elf in de twee Europa League-duels met AZ. Maar op bezoek bij Girondins de Bordeaux toonde de doelpuntenmachine kuren.

Pas elf minuten voor tijd vond Lyon een gaatje in de defensie van Bordeaux. Na een vrije trap van Mathieu Valbuena kopte verdediger Emanuel Mammana raak. Het was de gelijkmaker, want Bordeaux had in de zeventiende minuut de score geopend. Valentin Vada was de gevierde man bij de thuisploeg, maar er viel genoeg af te dingen op de treffer aangezien de Argentijn buitenspel stond na de pass van François Kamano.

De gelijkmaker was terecht gezien het overwicht van Lyon, dat echter moeite had dat in kansen en doelpunten om te zetten. Ook Memphis, die vorige week twee keer had gescoord tegen FC Metz, was niet bij machte geweest de defensie van de thuisploeg te breken. Na bijna een half uur was de Oranje-international het dichtst bij een doelpunt. Maar doelman Cédric Carrasso had het antwoord op de inzet van de aanvaller. In de 84ste minuut ging Memphis naar de kant.

Het gelijkspel is niet alleen een slechte generale voor het Europa League-duel met AS Roma van donderdag. Voor Olympique Lyon was het ook een gemiste kans om de voorsprong op Bordeaux, de nummer vijf van de Ligue 1, te vergroten. Het gat blijft vier punten.