Strootman wil actie bond tegen racistische Lazio-fans

Reacties

Kevin Strootman vindt dat de Italiaanse voetbalbond in actie moet komen tegen het racisme van Lazio-supporters, woensdag tijdens de bekerderby tegen AS Roma.

Strootman wil actie bond tegen racistische Lazio-fans

Balcontacten van Strootmans ploeggenoot Antonio Rüdiger, een Duitser met Afrikaanse roots, werden tijdens de wedstrijd begeleid door oerwoudgeluiden van Lazio-fans. Pas nadat de stadionspeaker dreigde dat het duel gestaakt zou worden, hielden de geluiden op.

'Ik heb de geluiden ook gehoord', zei Strootman tegen televisiezender RAI. 'Het is elke keer walgelijk. Rüdiger heeft er niets over gezegd, maar dit is wel iets waar de voetbalbond iets mee moet doen.'

'Als spelers moeten we maar verder gaan en gewoon ons werk doen, maar het is droevig dat dit van tijd tot tijd gebeurt', gaat Strootman verder. Met de oerwoudgeluiden richting Rüdiger gaven Lazio-fans vervolg aan de gebeurtenissen na de derby van eind vorig jaar. Lazio-speler Senad Lulic kreeg na die stadsstrijd een boete en schorsing vanwege discriminerende opmerkingen over Rüdiger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.