Bekerfinale lonkt voor De Vrij en Hoedt na ontsierde derby

Reacties

Lazio is hard op weg naar de Italiaanse bekerfinale. Met Stefan de Vrij in de basis en Wesley Hoedt op de bank won de ploeg van trainer Simone Inzaghi de heenwedstrijd in de halve finale van het Coppa Italia-toernooi met 2-0 van aartsrivaal AS Roma.

Bekerfinale lonkt voor De Vrij en Hoedt na ontsierde derby

Roma had de laatste vier edities van de verhitte stadsderby stuk voor stuk gewonnen en staat op de huidige Serie A-ranglijst negen punten voor. Woensdag was het voor de verandering eens Lazio dat de baas was in Stadio Olimpico. Voor het eerst sinds de bekerfinale van 2013 (0-1) kon het lichtblauwe deel van de Italiaanse hoofdstad juichen.

Het had ook heel goed anders kunnen lopen, want Edin Dzeko was al na twee minuten dicht bij de openingstreffer. Het was echter Sergej Milinkovic-Savic die na een half uur de score opende. Nadat Roma-doelman Alisson eerder al had gered op een kopbal van de Servische middenvelder, was het alsnog raak toen hij een voorzet van Felipe Anderson op zijn slof nam.

Met Kevin Strootman in de basis deed Roma er alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar het ontbrak aan geluk in de afronding. Dzeko schampte voor rust de lat met een kopbal, terwijl Mohamed Salah in de tweede helft de paal raakte. In de 78ste minuut was het aan de andere kant wel raak toen Ciro Immobile de bal alleen maar hoefde binnen te tikken na goed werk van invaller Baldé Keita.

Het moet daarom wel heel raar lopen willen De Vrij en Hoedt de Italiaanse bekerfinale mislopen (met Napoli of Juventus als tegenstander). Roma zal over een maand tijdens de return met drie doelpunten verschil moeten winnen om de aartsrivaal toegang tot de eindstrijd te ontzeggen. Daar kon ook clubicoon Francesco Totti woensdagavond als late invaller niets meer aan veranderen.   

Rüdiger
Overigens werd de Romeinse derby in de eerste helft ontsierd door oerwoudgeluiden aan het adres van Roma-verdediger Antonio Rüdiger. Die verstomden nadat de stadionspeaker bekend had gemaakt dat het duel zou worden gestaakt als de Lazio-fans door zouden gaan met hun racistische uitingen gericht aan de Duitse international met Afrikaanse roots, die al eerder slachtoffer was van racisme.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.