Locatelli helpt Juventus aan derbyzege na zeldzaam ongevaarlijke eerste helft

Juventus heeft zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won in de Derby della Mole van Torino. Na een tandeloze eerste helft sloeg Juve pas in de slotfase toe.

Torino
Torino
0 - 1
Juventus
Juventus

Juve had de weg omhoog weer wat gevonden in de competitie. Overtuigend was het niet, maar de ploeg won wel van Spezia (2-3) en Sampdoria (3-2). Doordeweeks versloeg Juve in de Champions League titelhouder Chelsea met 1-0. Veel vertrouwen leek de ploeg van Allegri er echter niet van te hebben gekregen, want in de eerste helft van de derby van Turijn deelde Torino de lakens uit.

Matthijs de Ligt stond weer in de basis bij Juve en moest in de eerste helft meerdere keren oppassen. Sasa Lukic kopte net naast het doel en Rolando Mandragora stuitte op doelman Wojciech Szczesny. Juventus loste in de eerste helft geen enkel schot op doel, wat voor het eerst was in een Serie A-wedstrijd tegen Torino sinds Opta in 2004 de data is gaan bijhouden.

In de rust greep Allegri in. Aanvaller Moise Kean ging naar de kant voor Juan Cuadrado. Daardoor verhuisde Federico Chiesa naar de punt van de aanval. Het eerste schot op doel volgde daarna al snel via Alex Sandro, die in de handen van de keeper kopte. Ook Cuadrado stuitte op doelman Vanja Milinkovic-Savic van Torino. De wedstrijd leek zo in 0-0 te eindigen, tot Manuel Locatelli in de 86ste minuut toesloeg voor de bezoekers. De middenvelder kreeg de bal, zag ruimte en krulde de bal van net buiten de zestien in het doel. Zo won Juventus, waar invaller Dejan Kulusevski nog de paal raakte, de derby van Turijn met miniem verschil.