Eigen goal Huijsen deert Roma niet: Dybala steelt de show tegen Torino

Daniele De Rossi heeft het aardig op de rit bij AS Roma. De Romeinen bekerden donderdag ten koste van Feyenoord door in de Europa League en boekten maandag een overtuigende overwinning op Torino. Dat was te danken aan Paulo Dybala, die in bloedvorm bleek.

AS Roma
AS Roma
3 - 2
Torino
Torino

Daniele De Rossi besloot Romelu Lukaku rust te gunnen na het Europa League-duel met Feyenoord. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Rotterdammers begon Chris Smalling in de basis. Dat was voor het eerst in 178 dagen. Ook Dybala verscheen aan de aftrap. De dertigjarige Argentijn opende vlak voor rust de score door een penalty te benutten (1-0).

Dat leek genoeg om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar Duván Zapata had andere plannen. De Colombiaan zorgde met een rake kopbal voor de snelle gelijkmaker. De bezoekers uit Turijn dachten aan een resultaat in Stadio Olimpico en hadden daar ook uitzicht op, maar het bleek de avond van Dybala.

Dybala staat op
Met een loepzuiver schot van afstand zette Dybala zijn ploeg na een uur op voorsprong en ook de derde Roma-treffer kwam op naam van de creatieveling. Dean Huijsen kwam in de 78ste minuut als invaller in de ploeg en maakte het met een ongelukkig eigen doelpunt nog spannend, maar verder dan de aansluitingstreffer zou Torino niet komen.

De overwinning op Torino betekent goed nieuws voor Roma, dat aansluiting houdt bij de plekken die recht geven op Champions League-voetbal.