Waarom deze Ier in Torino-shirt voor het Europees Parlement verschijnt

Reacties

De Ierse politicus Mick Wallace ging afgelopen donderdag wel voor een erg opvallende kledingkeuze. In het Europees Parlement droeg hij namelijk een shirt van de Italiaanse club Torino.

Waarom deze Ier in Torino-shirt voor het Europees Parlement verschijnt
© Screenshot Ultimora.net
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wallace dook de afgelopen jaren al vaker op in een Torino-shirt, zowel in het Ierse als Europees Parlement. De politicus raakte tijdens het WK van 1990 geïnteresseerd in Italië en bezoekt ieder jaar een aantal wedstrijden in het land, zo vertelde hij een paar jaar geleden aan ESPN. Pakken draagt Wallace principieel niet, dus kwam hij al snel bij voetbalshirts uit.

Zijn favoriete club is, zoals zijn kledingkeuze al doet vermoeden, Torino. De achterban van de club uit Turijn is historisch gezien links op politiek vlak, net als Wallace. Zaterdag speelt Torino de Derby della Mole tegen Juventus. Genoeg reden voor Wallace om zijn club nog een hart onder de riem te steken. 'Veel succes gewenst aan Torino zaterdag tegen Juventus', zei hij in Brussel. 'Juventus is stront, kom op Torino.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op X, voorheen Twitter, voegde Wallace nog wat woorden toe aan zijn toespraak. 'Tegen Juventus spelen is altijd lastig voor Torino. Ze hebben niet het geld dat Juve heeft, maar de mensen in Turijn hebben hoop.'

Torino
Torino
0 - 0
Juventus
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Meer Torino
Meer over Torino
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.