Live - Transferdagboek 31/01: Nani, Konoplyanka, Chadli

Reacties

De slotdag van de transferdeadline is in de meeste landen, enkele uitzonderingen daargelaten, aangebroken. Het zijn deze vrijdag daarom ook de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt de stand van zaken LIVE bij. Zie voor afgeronde transfers de overige berichtgeving. In de rechterkolom zijn alle eerdere transferdagboeken nog eens op te roepen.

Nani lijkt een van de grootste pechvogels van de winterse transferperiode te worden. De Portugese vleugelspits leek op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar manager David Moyes meldt vrijdagavond laat op de clubwebsite dat de door Internazionale, Juventus, Tottenham Hotspur en AS Monaco begeerde international nog minimaal een maand nodig heeft om te herstellen van zijn hamstringblessure. Geen transfer dus, zo lijkt het, voor Nani.

• En dan is er nog Yevhen Konoplyanka (foto links). Liverpool voert volgens diverse Engelse media een race tegen de klok om de Messi van Oekraïne nog op tijd naar Anfield te halen. De 24-jarige vleugelspeler zou inmiddels medisch zijn gekeurd voor The Reds, maar om de deal af te ronden moet er wel een einde komen aan de moeizame onderhandelingen met zijn club Dnjepr Dnjepropetrovsk.

• Er gingen geruchten dat Donny Gorter op het laatste moment toch naar ADO Den Haag zou vertrekken vanwege zijn gebrek aan speeltijd bij AZ. Dat dat bericht de wereld in kwam, was enigszins opmerkelijk. Gorter had immers al laten weten voor zijn kansen te willen vechten in Alkmaar. AZ heeft aan Voetbal International dan ook laten weten dat Gorter niet naar ADO gaat.

• Manchester City is uitgewinkeld. De Engelse topclub werd de afgelopen weken gelinkt aan middenvelder Fernando en verdediger Eliaquim Mangala van FC Porto, maar laat weten dat het de komende uren geen aankopen meer gaat doen. Het vindt de vraagprijs van Porto voor het tweetal, bijna vijftig miljoen euro, veel te hoog. De BBC meldt dat City gedurende zomerstop wellicht terugkomt voor het duo.

• Volgens Engelse en Franse media waagde Arsenal enkele uren geleden tevergeefs een allerlaatste poging voor ex-Feyenoorder Salomon Kalou van Lille. Manager Arsène Wenger van The Gunners is al langer fan van de 28-jarige Ivoriaan, maar kreeg van de Franse club te horen dat een transfer onbespreekbaar is.

Nacer Chadli wist in zijn eerste half jaar bij Tottenham Hotspur geen basisplaats te veroveren en staat daarom mogelijk voor een winterse transfer. Manager Michael Laudrup van Swansea City heeft de ex-aanvaller van FC Twente benaderd voor een tijdelijke overstap naar Wales. Voor de 24-jarige Belg zou een huurtransfer met het oog op het naderende WK geen gek idee zijn, omdat hij pas acht competitieduels in de basis begon bij Tottenham.

• PSV heeft vrijdagmiddag geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Sunderland-frontman Jozy Altidore (foto). De Brabanders deden dat uit voorzorg, voor het geval zij een van hun spitsen  zouden kwijtraken. Omdat daarvan geen sprake lijkt maakt Altidore het seizoen waarschijnlijk gewoon af bij de Engelse degradatiekandidaat.

David Moyes is klaar met alle geruchten. Tijdens een persconferentie was de manager van Manchester United luid en duidelijk. 'Er komen geen versterkingen meer in deze transferperiode. Jullie kunnen de camera's inpakken. Of ik met maar één aanwinst teleurgesteld ben? Nee, ik had al gezegd dat er niet veel zou gebeuren', aldus Moyes. Zo moet United het dus doen met recordaankoop Juan Mata, die voor 45 miljoen euro overkwam van Chelsea. De komst van Andros Townsend van Tottenham Hotspur lijkt daarmee van de baan. Al gaan er nog geruchten dat hij gehuurd wordt en dat Nani eenzelfde tijdelijk verblijf bij Spurs zal gaan krijgen.

Ronaldinho.

• Koopjesjagers opgelet: Timothée Atouba is weer vrij man. In voetballand welteverstaan. Zijn contract met Las Palmas is ontbonden na slechts een handvol wedstrijden. Bij Ajax zullen ze denken: Waar zagen we dat eerder? De miskoop van destijds stond ook al onder contract bij Hamburger SV en Tottenham Hotspur.

• Vers van de pers in Turkije: vanwege een conflict met de clubleiding van Atlético Mineiro over zijn eenjarige contractverlenging zou Besiktas niemand minder dan Ronaldinho toch nog kunnen bewegen tot een overgang. Er zou zelfs al een persconferentie geregeld zijn. We gaan het zien. Turkse kranten zijn immers niet vies van een stevige roddel.

• De Engelse tabloids verwachten net als in de vorige transferperiode vuurwerk bij Arsenal. Waar Arsène Wenger destijds op de slotdag met Mesut Özil op de proppen kwam, zingt nu de naam Julian Draxler rond in de wandelgangen van de Londenaren. Metro  kent ook het Plan B al. Mocht Schalke, dat toch al niet staat te springen om een vertrek van Draxler, niet willen meewerken, dan blijft Arsenal het zoeken in Duitsers. Miroslav Klose zou in dat geval gehuurd moeten worden van Lazio. Bovendien zou Wenger graag een middenvelder verwelkomen vanwege de blessure voor Aaron Ramsey, die onlangs een terugslag kreeg, en de schorsing van Mathieu Flamini. Kim Källström en Alex Song worden eveneens genoemd.

• We blijven nog even bij Arsenal. Sky Sports meent te weten dat Cristian Tello ook in de belangstelling van Arsenal staat. Er zou wel concurrentie zijn van Liverpool. Het bericht is overigens met een korreltje zout te nemen. Tello kondigde onlangs nog aan bij Barcelona te willen blijven om daar voor zijn kans te gaan.

• Saillant nieuws uit Italië: Juventus en Internazionale zouden opnieuw praten over het ruilen van Mirko Vucinic en Frédy Guarín. Een dergelijk handjeklap werd onlangs nog tegengehouden door woedende fans van Inter. Toch zou er nu weer gesproken worden. Over belangstelling heeft Vucinic niet te klagen. Waar hij eerder werd genoemd bij Arsenal, zou ook Valencia hem graag willen verleiden.

• Clarence Seedorf hoopt AC Milan op de slotdag van de transfermarkt te versterken met Jonathan Biabiany. Adriano Galliano, vice-president van Milan, en Parma-voorzitter Tommaso Ghirardi zijn volgens diverse media nagenoeg rond over de transfer van de vleugelspits. Biabiany moet de derde aanwinst worden in navolging van Michael Essien (kwam over van Chelsea) en Adel Taarabt, die de rest van dit seizoen wordt gehuurd van Queens Park Rangers. De laatste berichten zijn evenwel niet hoopgevend voor Seedorf. Volgens La Gazzetta dello Sport zou er een kink in de kabel zijn: de clubs komen er niet uit wat betreft de voorwaarden.

• Het gerucht dat Middlesbrough zich zou willen versterken met Feyenoorder Lex Immers lijkt ook de prullenmand in te kunnen. De lokale krant The Northern Echo  maakt melding van de belangstelling, maar de hoofdrolspeler zelf weet van niks, leert navraag van Voetbal International.

• Tegenstrijdige berichten over Filip Djuricic. In de Engelse tabloids wordt gemeld dat de voormalig dirigent van SC Heerenveen, die momenteel onder contract staat bij Benfica, in gesprek is met Newcastle United. De Serviër zou daar als vervanger van de aan Paris Saint-Germain verkochte Yohan Cabaye voor de nodige brille moeten gaan zorgen. Andere berichten in Portugal spreken dat nieuws weer tegen. Djuricic zou opnieuw voor zijn kans in Lissabon willen gaan.

• Wie ook voor zijn kans wil gaan, is Ibrahim Afellay (foto). Villarreal heeft volgens El Mundo Deportivo een poging gewaagd de net van blessureleed herstelde Nederlandse international te huren van Barcelona. De voormalige PSV'er zou in de hoop op speeltijd evenwel bij de Catalaanse grootmacht willen blijven.

Nigel de Jong wordt in de Engelse tabloids in verband gebracht met een transfer naar Liverpool. Hoewel een dergelijke overstap uitgesloten lijkt, gaat de momenteel geblesseerde Braziliaanse middenvelder Lucas er toch op in. Hij zou de Nederlander graag verwelkomen op Anfield. 'Hij was bij Man City heel succesvol en is een geweldige speler. Als hij komt, maakt dat onze groep alleen maar sterker.'

Toornstra: 'Aston Villa? Ik weet van niks.'

• Liverpool heeft volgens The Times een akkoord met Rubin Kazan over Yann M'Vila. The Reds zijn na de blessure van Lucas naarstig op zoek naar een defensieve middenvelder. De Engelse topclub heeft ruim vijftien miljoen euro over voor de Fransman. Zijn zaakwaarnemer liet eerder al weten dat M'Vila graag de overstap maakt naar de Engelse competitie. 'Veel spelers dromen van de Premier League. Dat geldt ook voor Yann', aldus Werner Bader. 'Ik zal niet ontkennen dat een aantal clubs, ook uit Engeland, interesse heeft in M'Vila. We moeten afwachten wat er gaat gebeuren.'

• In Engeland valt plompverloren de naam Jens Toornstra als mogelijke aanwinst voor Aston Villa op deadline day. De middenvelder van FC Utrecht heeft volgens Engelse media alles wat manager Paul Lambert zich zou wensen; een aangever die kan scoren, en ook nog eens uit vrije trappen. Alleen Toornstra zelf weet niets van interesse uit Engeland… Dat laat hij weten aan Voetbal International.

• Tot slot de mededeling dat de enorme concurrentie bij Bayern München zorgt voor onrust. Bild meldt dat de beste Europese club van dit moment deze zomer zal doorselecteren. Mario Mandzukic, die op de training ruzie maakte met Javi Martínez, zou daarbij moeten vertrekken omdat Robert Lewandowski al is aangetrokken. Ook Toni Kroos zou al te horen hebben gehad na dit seizoen te mogen vertrekken. En nu komt de crux: zouden er clubs inspelen op die toekomstperspectieven door nog déze transferperiode toe te slaan? De klok tikt door.

Live - Transferdagboek 31/01: Nani, Konoplyanka, Chadli
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.