Transferdagboek 07/12: Gündogan, Evra, Montoya & De Jong

Op 1 januari 2014 gaat de markt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/12: Gündogan, Evra, Montoya & De Jong

Arsenal en Manchester United azen volgens de diverse tabloids in Engeland nadrukkelijk op de handtekening van Ilkay Gündogan. Mochten de clubs de middenvelder van Borussia Dortmund in willen lijven dan moeten ze rekening houden met een prijskaartje van dertig miljoen euro. De Duitse topclub wil het liefst zijn selectie intact houden, maar weet dat de lokroep op met name Gündogan en Robert Lewandowski steeds groter wordt.

Ook in Italië en Spanje draait de tombola op volle toeren. Zo zou zowel Internazionale als Liverpool Martin Montoya gepolst hebben voor een overstap. De zaakwaarnemer van de verdediger van Barcelona reist volgens de berichten deze week nog af naar Italië om een eventuele overgang te bespreken. Of de Catalanen hun jeugdexponent van de hand willen doen is de vraag. Barcelona deed Montoya, die in het bezit is van een aflopende verbintenis, eerder al een nieuwe contractaanbieding.

Patrice Evra hier nog actief in het shirt van Manchester United.
Patrice Evra hier nog actief in het shirt van Manchester United.

Dan over naar Frankrijk, waar het geld smijtende AS Monaco zich deze winter verder wil versterken. De puissant rijke club onderneemt een nieuwe poging om Patrice Evra naar Monaco te lokken. De linksback van Manchester United, dat deze winter Leighton Baines hoopt te strikken voor dezelfde positie als Evra, kreeg eerder al een aanbieding van de Franse topclub. De 32-jarige international speelde in het verleden vier seizoenen voor de Monegasken.

Als het aan de plaatselijke media ligt gaat Stoke City Luuk de Jong uit zijn lijden verlossen bij Borussia Mönchengladbach. The Stoke Sentinel stelt dat woensdag een vertegenwoordiger van de 23-jarige aanvaller in het Britannia Stadium is gesignaleerd. De Jong zit dit seizoen voornamelijk op de bank bij Gladbach en manager Mark Hughes zou wel wat zien in de komst van de zevenvoudig Oranje-international.

Luuk de Jong verpietert op de bank in Mönchengladbach.
Luuk de Jong verpietert op de bank in Mönchengladbach.

Stoke City staat vooralsnog op de veertiende plaats en heeft met name moeite om het net te vinden. The Potters scoorden pas twaalf keer in veertien competitieduels. Hughes zou met De Jong een trefzekere spits in huis willen halen. Van zijn huidige aanvallers scoorden Marko Arnautovic, Peter Crouch en Jonathan Walters allen pas één keer. Bij Stoke zou De Jong met linksback Erik Pieters een landgenoot tegenkomen.

Claudio Bravo heeft met zijn voetballende kwaliteiten de aandacht van Barcelona en Manchester City getrokken. De dertigjarige doelman van Real Sociedad en de Chileense nationale ploeg, die op het WK tegen Nederland speelt, geldt bij beide topclubs als een serieus alternatief om het (naderende) keepersprobleem op te lossen. Wel heeft hij in zijn tot 2017 lopende contract een afkoopsom van liefst dertig miljoen euro staan.

Claudio Bravo staat in de belangstelling van twee Europese topclubs.
Claudio Bravo staat in de belangstelling van twee Europese topclubs.

Bravo speelt al sinds 2006 in Baskenland en heeft voor de positie van doelman in Camp Nou serieuze concurrentie van Pepe Reina (Napoli) en Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach), die al langer in beeld zijn. Barça-trainer Gerardo Martino zou volgens Mundo Deportivo echter een voorkeur hebben voor Bravo, omdat hij bevriend is met zijn landgenoot Marcelo Bielsa, die Bravo als oud-bondscoach van Chili goed kent.

City heeft Bravo op de radar omdat de Chileense manager Manuel Pellegrini eveneens maar al te goed op de hoogte is van de kwaliteiten van zijn landgenoot. Pellegrini heeft niet het onvoorwaardelijke vertrouwen in zijn huidige keepers Joe Hart en Costel Pantilimon. Bravo zou vereerd zijn om onder zijn landgenoot te werken: 'Ik heb hem nooit mogen ontmoeten, maar als Chileen ben ik er trots op dat iedereen die met hem heeft gewerkt geweldige dingen over hem zegt.'

Het duurt nog zeker drie weken voor clubs weer spelers kunnen kopen in de winterse transferperiode, maar de miljoenenbedragen vliegen ons al weer om de oren. Zo zou AS Monaco volgens de Spaanse krant Marca op het punt staan Angel di María voor liefst 35 miljoen euro van Real Madrid over te nemen. Beide clubs zouden in grote lijnen al akkoord zijn over die miljoenendeal.

Door de komst van Gareth Bale is Angel di María steeds vaker veroordeeld tot een bijrol.
Door de komst van Gareth Bale is Angel di María steeds vaker veroordeeld tot een bijrol.

Di María was de afgelopen jaren onder het bewind van de naar Chelsea vertrokken José Mourinho niet weg te denken uit de startopstelling van De Koninklijke, maar sinds recordaankoop Gareth Balen en trainer Carlo Ancelotti zijn neergestreken in Madrid is de status van de Argentijnse vleugelflitser aan erosie onderhevig. Di María zou daarom naar het Stade Louis II mogen vertrekken, alwaar hij wél zeker zou zijn van een basisplaats en bovendien nog meer kan verdienen dan in de Spaanse hoofdstad.

Alexandre Song zit bij Real's aartsrivaal Barcelona in een vergelijkbaar schuitje. De Kameroense middenvelder is tweede keus achter controleur Sergio Busquets en zou volgens Engelse media voor circa tien miljoen euro mogen terugkeren naar de Premier League. Zowel zijn oude club Arsenal als Manchester United worden genoemd als mogelijke bestemming. Opmerkelijk genoeg wordt Barça zelf tegelijkertijd in verband gebracht met Fredy Guarín (Internazionale) en Aaron Ramsey (Arsenal).

Iemand rond wie het maar niet rustig wil worden is Diego. Het contract van de Braziliaanse spelmaker met VfL Wolfsburg loopt na dit seizoen af en de winterse transferperiode is voor de Duitse Bundesliga-club daardoor de laatste mogelijkheid om nog wat te verdienen aan zijn grootverdiener.

Diego won met Atlético Madrid de Europa League in 2012.
Diego won met Atlético Madrid de Europa League in 2012.

Met name Atlético Madrid, de club die Diego in 2011/12 tot ieders genoegen al een seizoen huurde van Die Wölfe, zou de 28-jarige technicus nog altijd maar al te graag definitief inlijven. Diego zegt zich echter te concentreren op de nieuwe tactieken van trainer Dieter Hecking. 'Het is een feit dat ik veel aanbiedingen krijg, maar er is nog niks besloten. Ik richt me op de aanwijzingen van Hecking. Door me aan te passen aan zijn ideeën probeer ik een betere speler te worden', zegt hij in gesprek met Kicker.

Ezequiel Lavezzi had er jarenlang baat bij om in Napels onder trainer Walter Mazzarri te werken. De tegenwoordig voor Internazionale werkende Italiaan hoopt de Argentijnse aanvaller nu naar Milaan te halen. Lavezzi kan dit seizoen op niet al te veel speeltijd rekenen bij Paris Saint-Germain en heeft zaterdag met een veelzeggend Inter? Wie weet… in gesprek met La Gazzetta dello Sport laten doorschemeren wel oren te hebben naar een terugkeer in Italië. Vooralsnog werkt zijn club PSG echter niet mee, zo stelt de Italiaanse sportkrant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen