Transferdagboek 27/01: Cabaye, Wenger, Messi en Reus

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Newcastle United moet tijdens de laatste dagen van de transferperiode alle zeilen bijzetten om spelverdeler Yohan Cabaye binnenboord te houden. De 28-jarige Fransman staat op de verlanglijst van zowel Arsenal als Paris Saint-Germain en die laatste club heeft zijn interesse concreet gemaakt met een bod van bijna zeventien miljoen euro. Newcastle wil pas praten bij een bod van 25 miljoen en wierp het eerste PSG-bod dan ook in de prullenbak, maar houdt rekening met een tweede voorstel van de Franse topclub en vreest dan geen nee meer te kunnen zeggen. Volgens Engelse media is Cabaye inmiddels al op weg naar Parijs.

Arsène Wenger en Arsenal hebben al sinds 1996 een uitstekend huwelijk. Hoewel de grote prijzen de laatste jaren aan de neus van de Fransman voorbij gingen, is hij nu koploper van de Premier League. Directeur Ivan Gazidis heeft laten weten dat Wenger langer bij de club zal blijven. De Fransman kondigde zelf eerder ook al aan van plan te zijn de volgend jaar zomer aflopende verbintenis te willen gaan verlengen. Alleen de handtekeningen ontbreken nog, Wenger heeft immers geen haast.

De kans is aanwezig dat Wenger het vanaf volgend seizoen in Londen zonder Bacary Sagna moet stellen. Ook de Franse rechtsback heeft een contract tot medio 2014. The Daily Star  weet dat een saillante overgang tot de mogelijkheden behoort. Manchester City zou de dertigjarige Fransman graag overnemen. Ook een terugkeer naar zijn vaderland lonkt. Het rijke AS Monaco zou Sagna willen verleiden tot de komst naar het Prinsdom.

Mocht Sagna daadwerkelijk naar Manchester City verkassen, dan treedt hij in de voetsporen van Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré en Gaël Clichy. Dit kwartet liet in het verleden Wenger al in de steek om bij City aan de slag te gaan.

Lionel Messi.

Net als bij Wenger, zit een contractverlenging van Lionel Messi er eveneens aan te komen. Nieuwbakken voorzitter Josep Mario Bartomeu, de opvolger van Sandro Rosell, heeft dat nog maar eens bevestigd. 'Het zal niet direct morgen gebeuren, we hebben immers tijd genoeg, maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Lionel Messi langer blijft en dat hij de best betaalde speler zal worden', aldus de preses in de Spaanse pers. Messi beschikt nu overigens nog over een contract dat hem tot liefst 2018 aan de Catalaanse grootmacht verbindt.

Clarence Seedorf zou volgens Corriere dello Sport  een nieuwe linksback aan de selectie willen toevoegen. Niemand minder dan Fabio Coentrão van Real Madrid zou in beeld zijn om een concurrent voor Urby Emanuelson te worden. Vice-voorzitter Adriano Galliani zou zelfs al gebeld hebben met Carlo Ancelotti, die nu de trainer is van De Koninklijke  en in het verleden de scepter zwaaide bij AC Milan. Overigens zou Real liever in de zomer pas afscheid nemen. Maar wellicht dat wat Italiaanse overredingskracht kan zorgen voor een winterse overgang.

Fabio Coentrão.

Er zijn toch scheurtjes zichtbaar in het zo onaantastbaar ogende bastion Bayern München, waar elke speler met een glimlach op het gezicht zou rondlopen. Na de mokkende bankzitter Mario Mandzukic (Barcelona zou belangstelling voor hem hebben) is Toni Kroos de volgende die ogenschijnlijk op weg is naar de uitgang bij de Beierse topclub.

Althans, de onderhandelingen over een nieuw contract zijn tot nader order gestaakt. Het breekpunt is het verschil tussen vraag en aanbod. En laat vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach nu net Manchester United-manager David Moyes op de tribune hebben gezeten. De Schot legde bovendien op de tribune al direct contact met de zaakwaarnemer van Kroos…

Kroos is niet de enige Duitser die in beeld is bij United. Ook Marco Reus van Borussia Dortmund staat hoog op het lijstje van Moyes. Hij ligt evenwel nog vast tot medio 2017, dus er zal een flinke zak geld op tafel moeten komen.

We blijven nog even in Dortmund. Borussia is namelijk op zoek naar een spits die het aanstaande vertrek van Robert Lewandowski naar Bayern München moet opvangen. Volgens Kicker is daarbij Adrian Ramos een serieuze optie geworden, ook al heeft Hertha BSC-manager Michael Preetz nog geen signalen in die richting ontvangen.

Maar mogelijk al eerder gaat BVB toeslaan op de transfermarkt. De kruisbandblessure bij Jakub Blaszczykowski (zaterdag opgelopen tegen FC Augsburg) brengt een bliksemtransfer nabij. Om de selectie (tijdelijk) op peil te krijgen werd ook oude bekende Shinji Kagawa genoemd. Maar de Japanner (foto onder) ziet een terugkeer niet zitten. 'Shinji wil en zal Manchester United in januari niet verlaten', aldus zijn zaakwaarnemer Thomas Kroth.

Wie voorlopig ook niet zal vertrekken bij United is Adam Januzaj. De dit seizoen doorgebroken Belg zou flink in de belangstelling staan van Paris Saint-Germain, weet The Guardian. Diezelfde gezaghebbende krant meldt evenwel ook dat Moyes de Fransen direct weg heeft gestuurd omdat hij zijn groeibriljant niet kwijt wil.

Het huwelijk tussen Southampton en Dani Osvaldo lijkt geen lang leven beschoren. De Italiaanse spits stapte afgelopen zomer tegen een bedrag van vijftien miljoen euro van AS Roma over naar de Engelse middenmoter, maar heeft zichzelf daar in razendsnel tempo onmogelijk gemaakt. Na een onschuldig duel op de training deelde heethoofd Osvaldo namelijk een kopstoot uit aan ploegmaat José Fonte.

Southampton heeft Osvaldo naar aanleiding van dat incident geschorst en tijdelijk uit de selectie verwijderd en probeert hem nog deze week te verkopen aan een Italiaanse topclub, schrijft The Daily Telegraph. Fiorentina, Internazionale en Juventus hebben via-via al geïnformeerd naar de 28-jarge international.

Pablo Osvaldo.

Het Fulham van manager René Meulensteen kan in de strijd tegen degradatie nog wel wat versterking gebruiken. De Londense club heeft zijn zinnen gezet op Sergio Canales, het voormalige wonderkind van Real Madrid dat tegenwoordig bankzitter is bij Valencia. De 22-jarige Canales mag daarom verhuurd worden en Meulensteen ziet de spelverdeler graag naar Londen komen, weet The Mirror.

Transferdagboek 27/01: Cabaye, Wenger, Messi en Reus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.