Transferdagboek 19/01: Hazard, Müller, Vucinic & Hazard

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

In tegenstelling tot zijn broer Thorgan – zie verderop in dit dagboek – blijft Eden Hazard sowieso zitten waar hij zit. De Belgische international verwijst de verhalen over een transfer naar Paris Saint-Germain naar het rijk der fabelen.

'Er bestaat geen kans dat ik vertrek in deze transferperiode. Ook komende zomer wil ik niet weg. Ik ben gelukkig hier, de beste plek voor mij om me te ontwikkelen', aldus Hazard, die al jaren achtereen in verband wordt gebracht met PSG. De Parijse club wilde dit keer schijnbaar heel ver gaan, waarbij naast een flinke afkoopsom ook de Braziliaan Lucas werd ingezet.

Ook Thomas Müller (foto) gaat nergens heen. De aanvaller van Bayern München mag dan onderwerp zijn in de nodige speculaties en geruchten – Real Madrid zou 45 miljoen euro willen betalen-, volgens voorzitter Uli Hoeness is een transfer uit den boze.

'Het is winterstop en dan hebben de kranten altijd weinig te schrijven', zette Hoeness alle verhalen in perspectief. 'Feit is dat Bayern een club is die koopt en niet een die verkoopt. Daarmee is dit onderwerp gesloten.' 

Ook bij Arsenal is er weinig actie te verwachten, als we manager Arsène Wenger mogen geloven. Had de Fransman het eerder over UFO’s, dit keer was het de beurt aan de helderzienden. 'Sommige mensen hebben een gave die ik niet heb', reageerde Wenger op de speculaties over Mirko Vucinic (Juventus).

'Ik zou graag iets willen bekendmaken dat jullie en mij kan opwinden, maar dat nieuws is er niet. Jullie willen dat ik meer spelers koop, maar als ze op de bank belanden kun je afvragen waarom?'

De fans van Manchester United hebben ook nog altijd geen nieuwe aankoop kunnen verwelkomen tijdens de winterse transferperiode. De geruchten rondom de kwakkelende kampioen van Engeland blijven ons daardoor om de oren vliegen.

Blijft Koke in Madrid? Het heeft er alle schijn van.

In een van die hardnekkige transfersprookjes was Koke de hoofdrolspeler. United-manager David Moyes zag in de Spanjaard met de fluwelen rechtervoet volgens vele Engelse media een ideale versterking voor zijn vaak fantasieloze middenveld, maar het lijkt uitgesloten dat de 22-jarige international op korte termijn naar Old Trafford vertrekt.

De Madrileense sportkrant Marca meldt zondagochtend namelijk dat Atlético Madrid het contract van de vijfvoudige international heeft verlengd tot de zomer van 2018. Dat op zich zou al genoeg kunnen zijn om The Red Devils de moed in de schoenen te doen zakken. Voor de zekerheid heeft het Atlético-bestuur de gelimiteerde afkoopsom ook nog maar even opgehoogd naar een slordige zestig miljoen euro.

Ross Barkley en Leighton Baines worden veelvuldig in verband gebracht met Manchester United, waar ze zouden worden herenigd met manager David Moyes.

Als we de Daily Star moeten geloven, zou dat echter geen probleem hoeven zijn. De Britse sensatiekrant stelt namelijk dat Moyes liefst 150 miljoen pond (circa 180 miljoen euro) mag uitgeven in de resterende twee weken van de januari-maand. Dat zou behalve Koke aan spelers als Paris Saint-Germain-aanvaller Edinson Cavani, de talentvolle Everton-middenvelder Ross Barkley, Southampton-sensatie Adam Lallana, de bij Chelsea overbodige Juan Mata en de in Italië excellerende Miralem Pjanic (AS Roma) en Hernanes (Lazio) kunnen worden besteed.

Ook The Sunday Mirror is een krant die er wel van houdt om dagelijks weer wat namen aan de club van Oranje-captain Robin van Persie te verbinden. Nu Leighton Baines op het punt zou staan een nieuw contract bij Everton te tekenen, is Sevilla-linksback Alberto Moreno volgens de tabloid de man die Patrice Evra moet opvolgen als linksback. Opmerkelijk genoeg werd de 21-jarige Spanjaard deze week ook al in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, dat hem juist zou willen inlijven om het vertrek van Fábio Coentrão naar Manchester op te vangen.

Paul Pogba maakt indruk in Turijn.

Een speler die Moyes maar al te graag in zijn selectie zou hebben is Paul Pogba. Zijn voorganger Sir Alex Ferguson liet de talentvolle Fransman anderhalf jaar geleden echter transfervrij naar Juventus verhuizen, waar hij inmiddels bijna wekelijks de show steelt. Zaterdagavond vertolkte hij met een schitterende afstandsknal nog een hoofdrol in de 4-2 zege op Sampdoria. Het was alweer de zesde seizoenstreffer van de twintigjarige middenvelder.

De marktwaarde van Pogba rijst inmiddels de pan uit. Volgens Italiaans international Thiago Motta kan Juve liefst zestig miljoen euro krijgen als het haar groeibriljant verkoopt aan Paris Saint-Germain, de club waar Motta momenteel onder contract staat. 'Dat zou een goede deal zijn voor Juve', stelt Motta in gesprek met Tuttosport. 'Ze hebben Pogba immers gratis aangetrokken. Ze zouden enorme winst maken. Typisch Juventus.'

België is in de ban van de soap rond Thorgan Hazard. Gaat-ie nu wel of niet naar Anderlecht? De entourage van de twintigjarige Chelsea-huurling beweert dat hij op weg is naar de Belgische hoofdstad, maar ondertussen trainde de aanvallende middenvelder gewoon nog mee bij SV Zulte Waregem. Die club stelt dan ook een 'waterdichte' deal te hebben met de Londense grootmacht. Zelf wil de jongere broer van Chelsea-ster Eden Hazard echter weg uit Waregem. Het laatste woord is aan de bobo's van The Blues.

Transferdagboek 19/01: Hazard, Müller, Vucinic & Hazard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.