Transferdagboek 29/01: Vossen, Vucinic, Pato & Holtby

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Jelle Vossen heeft wellicht zijn laatste duel namens RC Genk achter de rug. De aanvaller wordt in verband gebracht met een transfer naar PAOK Saloniki, de club van trainer Huub Stevens. Het vertrek van Vossen zal een groot gemis zijn voor de ploeg van de Nederlandse coach Mario Been. Genk zit in een mindere fase en heeft de clubtopscorer hard nodig om zich te herpakken. De nummer twee van Griekenland hoopt met Vossen opnieuw een Belg te strikken. Eerder versterkte Stevens zijn elftal al met Maarten Martens, die overkwam van AZ.

Arsenal is nog altijd op zoek naar een nieuwe spits. Volgens de Engelse media is Mirko Vucinic in beeld om voor extra stootkracht te zorgen in de selectie van manager Arsène Wenger. De aanvaller van Juventus vliegt naar verluidt op donderdag naar Londen om de deal rond te maken. In Turijn is Vucinic overbodig na de komst van Carlos Tévez en Fernando Llorente.

Alexandre Pato gaat mogelijk zijn rentree maken in de Serie A. Niet zijn oude club AC Milan, maar rivaal Juventus is in de markt voor de Braziliaanse aanvaller. De club uit Turijn hoopt Pato los te weken bij Corinthians in zijn vaderland. Zaakwaarnemer Gilmar Veloz heeft bevestigd dat Juventus zijn cliënt graag naar Turijn ziet komen. 'We hebben inderdaad een aanbieding uit Italië ontvangen. Juventus wil de speler huren met optie tot koop, maar Corinthians gaat daar niet mee akkoord', laat Veloz weten.

Arsenal-manager Arsène Wenger werd er altijd van beticht een voorliefde te hebben voor Franse voetballers, maar het lijkt er toch steeds meer op dat het juist Duitsers zijn die de Franse oefenmeester het meest kunnen bekoren. Nadat The Gunners afgelopen zomer al vijftig miljoen euro neertelden voor Mesut Özil, zou ook Julian Draxler dan eindelijk op weg zijn naar het Emirates Stadium.

De naam van het twintigjarige talent wordt van Schalke 04 al tijden in verband gebracht met de club uit Noord-Londen. Volgens Sky Sports nadert nu een transfer. Er zou zelfs al een Arsenal-delegatie in Duitsland zijn gearriveerd om circa 35 miljoen euro neer te tellen voor de aanvallende middenvelder, in wiens tot 2018 lopende contract echter een gelimiteerde afkoopsom van 45 miljoen euro zou staan. En Schalke 04 zou dan weer de afgelopen zomer nog aan Tottenham Hotspur verkochte Lewis Holtby willen terughalen.

Franse spelers zijn gewild tijdens de laatste dagen van de transfermarkt, zo ook de peperdure FC Porto-verdediger Eliaquim Mangala.

Fransen mogen dan uit de mode raken in Londen, bij Newcastle United zijn ze nog altijd zeer gewild. Want door het naderende vertrek van Yohan Cabaye naar Paris Saint-Germain hebben The Magpies volgens Sky Sports niet geheel verrassend een andere Fransman op het oog als opvolger. Olympique Lyon zou inmiddels een bod hebben ontvangen op middenvelder Clément Grenier, die het aantal Fransen bij Newcastle daarmee op peil zou houden: tien stuks.

In navolging van Newcastle zou ook Manchester City van plan zijn op het laatste moment nog een Franse international naar de Premier League te halen. Naar verluidt kan FC Porto ruim 45 miljoen euro tegemoet zien als het Eliaquim Mangala aan de steenrijke club uit Manchester verkoopt. En zelfs voor The Citizens is dat een opmerkelijk hoog bedrag. Sergio Agüero heeft met 45 miljoen (2011, Atlético Madrid) het clubrecord in handen.

De bomen leken ook in Parijs tot aan de hemel te groeien, waardoor zelfs Lionel Messi geen onhaalbare kaart zou zijn voor Paris Saint-Germain. PSG-voorzitter Nasser Al Khelaïfi bestrijdt dat echter. 'Of Messi ook naar PSG komt? Nee, geen enkele kans. Alleen als we bij PSG onbegrensde mogelijkheden hadden, zouden we Messi halen.'

Yevgen Konoplyanka, ook wel de 'Messi van Oekraïne' genoemd staat bovenaan de verlanglijst van Liverpool.

Als PSG Messi niet kan halen, dan lukt dat Liverpool al zeker niet. The Reds hebben met Yevgen Konoplyanka dan ook een veel realistischer transferdoelwit uitgekozen. De 24-jarige Oekraïnse dribbelaar van Dnjepr Dnjepropetrovsk, in eigen land al betiteld als de Messi van Oekraïne, wordt volgens Sky Sports nog voor aanstaande vrijdag speler van Liverpool, dat eerder nog de strijd om Mohamed Salah van Chelsea verloor.

Klaas-Jan Huntelaar is nauwelijks hersteld van zijn knieblessure of Bild wakkert de discussie over de toekomst van de dertigjarige spits alweer aan. Niet geheel zonder reden, want de aanvoerder van Schalke 04 heeft een clausule in zijn tot 2015 aflopende contract staan waardoor hij komende zomer voor een vastgesteld bedrag mag vertrekken.

Het Duitse boulevardblad weet daarbij ook wel wat de bestemming van de Oranje-international moet worden. Want op zijn rijke cv ontbreekt immers nog een Premier League-club. Huntelaar is niet te beroerd om even te flirten met de Engelse topcompetitie. 'Natuurlijk denk ik af en toe aan Engeland, maar nu tellen voor mij alleen Schalke en de tweede seizoenshelft.'

De vraag is of het wel van een vertrek komt, want Schalke-manager Horst Heldt kondigt tegelijkertijd aan dat Die Königsblauen spoedig om de tafel zullen gaan met hun topscorer. 'We willen nog jarenlang met hem samenwerken. Al moeten we natuurlijk wel afwachten hoe zijn fysieke gesteldheid zich houdt in de tweede seizoenshelft.'

Naar eigen zeggen heeft The Hunter echter nog alle tijd om ooit voor een Premier League-club in actie te komen. 'Ik wil nog tot mijn veertigste spelen', zegt hij opgetogen tegen Bild. 'Ik wil nog minimaal tien jaar voetballen. Ik voel me nog jong en fit en zo oud zie ik er ook niet uit, toch?'

Klaas-Jan Huntelaar kopte zondag bij zijn rentree tegen Hamburger SV meteen weer raak. De vraag is: blijft hij bij Schalke 04 of vertrekt hij naar de Premier League?

Mocht Huntelaar deze zomer al naar Engeland willen, dan lijkt Fulham in ieder geval geen optie. Volgens Sky Italia staat de club van manager René Meulensteen op het punt Kostas Mitroglou voor veertien miljoen euro over te nemen van Olympiakos Piraeus. De 25-jarige spits scoorde dit seizoen al zeventien keer voor de Griekse topclub en zou er zelf al uit zijn met The Cottagers.

Een spits die Engeland juist lijkt te verlaten is Dani Osvaldo. De Italiaanse international met Argentijnse roots heeft zich in zijn eerste half jaar bij Southampton alweer onmogelijk gemaakt na een knokpartij met ploeggenoot José Fonte. Aanvankelijk leek Valencia of AS Monaco zijn nieuwe club te worden, maar nu staat hij aan de vooravond van een terugkeer naar de Serie A.

Volgens Tuttosport ziet Juventus in de ex-speler van AS Roma de opvolger van Mirko Vucinic, die nog altijd wil vertrekken bij de landskampioen. De Montenegrijnse aanvaller zag een deal met Internazionale al in het water vallen, doordat de Milanese club Fredy Guarín niet wilde afstaan als ruilmiddel. Desondanks zijn de Nerazzurri nog altijd geïnteresseerd.

Nani wil weg uit Manchester.

Het kwakkelende Inter is sowieso actief tijdens de laatste dagen van de transfermarkt. Volgens het Italiaanse Mediaset is de club rond met Lazio-spelmaker Hernanes. Verder is Inter met Manchester United in onderhandelen over de komst van vleugelspits Nani. In dat geval mogen Andrea Ranocchia en Mateo Kovacic vertrekken.

De Italiaanse verdediger lijkt op weg naar Galatasaray, terwijl de Kroatische middenvelder mogelijk wordt verhuurd aan Borussia Dortmund, dat ook in de markt is voor Ranocchia. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat BVB volgens Bild afziet van het aantrekken van Lewis Holtby (Tottenham Hotspur) en Kevin Volland (1899 Hoffenheim). Het duo zou te prijzig zijn.

Transferdagboek 29/01: Vossen, Vucinic, Pato & Holtby
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.