Bayer Leverkusen heeft zaterdag zonder veel moeite ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Peter Bosz zag zijn ploeg zegevieren op bezoek bij Fortuna Düsseldorf. Net als Borussia Dortmund en SC Freiburg is Leverkusen tot nu toe nog foutloos.

Fortuna Düsseldorf
1 - 3
Bayer Leverkusen

Leverkusen begon vorige week met een nipte zege op promovendus SC Paderborn (3-2) aan het seizoen. Tegen Düsseldorf kwam de equipe van Bosz, waar Daley Sinkgraven negentig minuten op de bank zat, een stuk overtuigender voor de dag. In de zesde minuut lag de bal al in het doel voor de bezoekers. Spits Kevin Volland was voor de verandering op de rechterflank te vinden en hoopte met een voorzet Kerem Demirbay te bereiken, maar zag Lewis Baker de bal met zijn voet in eigen doel werken. Opvallend feitje: Baker was de eerste Engelsman in de Bundesliga die een eigen goal maakte.

Een fijne start voor Leverkusen, dat in de eerste helft nauwelijks in de problemen kwam tegen Düsseldorf en ondertussen pogingen waagde om de marge te verdubbelen. Een kopbal van Sven Bender bereikte het doel niet en Demirbay schoot naast. De middenvelder had daarna alsnog een rol in de 0-2 van Leverkusen toen hij aanlegde voor een vrije trap. Demirbay vond de vrij lopende Charles Aránguiz, die de bal op de borst aannam en hard raak schoot. De scheidsrechter keurde de goal aanvankelijk af vanwege hands, maar de VAR gaf alsnog groen licht. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 via Karim Bellarabi, die op aangeven van Volland scoorde en Leverkusen zo met een comfortabele voorsprong de rust in stuurde.

Leverkusen hield in de tweede helft vrij eenvoudig de overhand en kwam via Bellarabi al bijna meteen op 0-4. Kort daarna werkte Düsseldorf de bal bijna in eigen doel. Een van de weinige wapenfeiten na rust van de thuisploeg kwam van Baker, die een vrije trap in de handen van keeper Lukas Hradecky schoot. Aan de andere kant stuitte Bellarabi op doelman Zack Steffen. Alfredo Morales schoot namens Düsseldorf naast het doel en was uiteindelijk nog wel trefzeker na twijfelachtig verdedigend optreden van Jonathan Tah. Het bleek niet meer dan een eretreffer voor Düsseldorf.

Dortmund, dat vrijdag al met 1-3 won bij 1. FC Köln, gaat na twee duels op doelsaldo aan kop in de Bundesliga en daarachter volgen Leverkusen en Freiburg. RB Leipzig, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt komen zondag in actie en kunnen dan ook op zes punten komen.