Sancho schiet 52 jaar oud record uit de boeken bij moeizame Dortmund-zege

Reacties

Borussia Dortmund heeft op bezoek bij 1. FC Köln een moeizame zege geboekt. Na een achterstand zorgden Jadon Sancho, Achraf Hakimi en Paco Alcácer alsnog voor de drie punten.

Sancho schiet 52 jaar oud record uit de boeken bij moeizame Dortmund-zege
1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund kwam vorige week als een speer uit de startblokken in de Bundesliga. FC Augsburg werd in eigen huis met liefst 5-1 verslagen en dus begon de ploeg van coach Lucien Favre als koploper aan de tweede speelronde. Daarin trof het de club van voormalig PEC Zwolle-verdediger Kingsley Ehizibue, 1. FC Köln.

Ehizibue begon bovendien in de basis bij de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de Tweede Bundesliga. Die ploeg kwam na een klein halfuur verrassend op voorsprong in het eigen Rhein Energie Stadion. Uit een hoekschop was het Dominick Drexler die bij de tweede paal de bal met een duikkopbal binnenwerkte: 1-0. Hoewel de voorsprong verrassend was, was het feit dat 1. FC Köln scoorde in een thuiswedstrijd niet heel verrassend. Het was de dertigste thuiswedstrijd op rij dat de ploeg tot scoren kwam in eigen huis. De langste reeks in twintig jaar tijd.

Die voorsprong werd zelfs nog bijna verdubbeld toen Borussia Dortmund-doelman Roman Bürki Jhon Córdoba probeerde uit te kappen. De spits van de thuisploeg trapte er echter niet in en Bürki had veel mazzel dat de bal net niet via de Colombiaanse spits in het doel eindigde. De 1-0 stond daarom ook halverwege nog op het scorebord, mede omdat Borussia Dortmund ook ongelukkig was in de afwerking.

Record
Gelukkig voor Borussia Dortmund heeft het altijd nog Sancho. De negentienjarige Engelsman zorgde twintig minuten voor tijd pas voor de gelijkmaker door naar binnen te draaien en de bal in de verre hoek binnen te schieten. Niet alleen een fraaie goal, maar ook alweer zijn vijftiende in de Bundesliga. Daarmee is het Engelse supertalent de jongste speler ooit (19 jaar, 151 dagen) in de Bundesliga met minimaal vijftien goals. Het vorige record stond op naam van Horst Köppel, die 34 dagen ouder was toen hij namens VfB Stuttgart zijn vijftiende Bundesliga-goal maakte in 1967.

Hoewel 1. FC Köln misschien wel een puntje verdiende, vervolgden Sancho en consorten vanzelfsprekend de jacht op de winnende treffer. Die kwam er in de 86ste minuut. Invaller Hakimi was Ehizibue, die zich makkelijk liet verschalken, te slim af bij de tweede paal en kopte de bevrijdende tweede goal binnen voor Borussia Dortmund. Die ploeg trok daardoor alsnog aan het langste eind. Iets wat helemaal zeker was toen Alcácer in blessuretijd ook nog de 1-3 noteerde na een piekfijn uitgespeelde counter.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Hoe speelt Borussia Dortmund?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.