Schreuder wint tóch nog van Klaassen na incidentrijke slotfase

Alfred Schreuder heeft zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van 1899 Hoffenheim gewonnen. Dat kostte tegen het Werder Bremen van Davy Klaassen echter wel de nodige moeite. Heel even leken de bezoekers met tien man namelijk nog een punt te gaan pakken.

1899 Hoffenheim
3 - 2
Werder Bremen

Na de 1-0 nederlaag van zondag tegen Eintracht Frankfurt mocht Schreuder in zijn eerste thuiswedstrijd proberen zijn eerste punten als trainer in de Bundesliga te pakken. Met het Werder Bremen van Davy Klaassen trof Hoffenheim een tegenstander die tijdens de eerste speelronde op eigen veld was onderuit gegaan tegen Fortuna Düsseldorf (1-3).

Hoffenheim was vorige week tegen Frankfurt de hele wedstrijd in de achtervolging na een extreem vroege tegengoal. Het was ook dit keer het lot van de ploeg van Schreuder, al duurde het nu tot de 42ste minuut voordat de bezoekers uit Bremen uit het niets de leiding namen. Spits Niclas Füllkrug kopte raak uit een corner van Nuri Sahin.

Davy Klaassen kreeg geel namens Werder Bremen en kon de tweede nederlaag van het seizoen niet voorkomen.

Hoffenheim had tot dan toe ook maar weinig gecreëerd, maar herstelde zich in de tweede helft wonderwel van de domper vlak voor rust. In de 54ste minuut knikte Ermin Bicakic de bal in de verre hoek na een hoekschop van Geiger, vijf minuten later maakte Ihlas Bebou de ommekeer compleet door raak te knallen na een pass van Robert Skov.

Die voorsprong gaf Hoffenheim nog weg. Nadat de 2-2 van Füllkrug nog werd afgekeurd wegens hands, telde de goal van Yuya Osako wél. Dat terwijl Werder even daarvoor nog met tien was komen te staan door de tweede gele kaart voor Johannes Eggenstein. In de incidentrijke slotfase greep Hoffenheim toch nog de zege dankzij een rake kopbal van Pável Kaderabek.

FSV Mainz 05
1 - 3
Borussia Mönchengladbach

Het FSV Mainz 05 van basisspeler Jean-Paul Boëtius en de geblesseerde Jeremiah St. Juste staat na twee duels nog op nul punten. Robin Quaison zorgde tegen Borussia Mönchengladbach nog wel voor een vroege voorsprong, maar nog voor rust maakte Stefan Lainer gelijk. In het laatste kwartier maakte het spitsenkoppel Alassane Pléa-Breel Embolo het verschil.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
Union Berlin

Het gepromoveerde Union Berlin schreef in zijn tweede wedstrijd ooit in de Bundesliga historie door het eerste punt ooit te pakken op het hoogste niveau in Duitsland. Door een fout in de opbouw van Tin Jedvaj moest FC Augsburg in de tachtigste minuut de gelijkmaker van Sebastian Andersson toestaan. Dat Keven Schlotterbeck nog rood kreeg, schaadde Union Berlin niet.

Paderborn
Paderborn
1 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

SC Freiburg heeft na twee duels al zes punten, net als Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. De nummer dertien van vorig seizoen versloeg vorige week Mainz met 3-0 en rekende nu af met het gepromoveerde SC Paderborn, dat na drie minuten nog leidde dankzij Streli Mamba. Freiburg had de score nog voor rust omgedraaid door goals van Gian Luca Waldschmidt en Nils Petersen. De 1-3 kwam vlak voor tijd van invaller Kwon Chang-Hoon.

Lees hier wat het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz deze zaterdag deed.