Frimpong en Leverkusen blazen Düsseldorfer Pokaltraum al snel uit

Reacties

De Duitse bekerfinale wordt dan toch geen festival der underdogs. Stuntminnend Duitsland had zijn hoop woensdagavond gevestigd op Fortuna Düsseldorf, maar de rood-witten hadden geen schijn van kans tegen Bayer Leverkusen nadat Jeremie Frimpong de score opende. De aanstaand kampioen krijgt op zaterdag 25 mei tegen de 1. FC Kaiserslautern de kans om de dubbel compleet te maken.

Frimpong en Leverkusen blazen Düsseldorfer Pokaltraum al snel uit
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
4 - 0
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf, een ouderwetse Traditionsverein, vooral bekend door de onvoorwaardelijke steun die de club geniet van de in Duitsland bijna bovenaards populaire band Die Toten Hosen, heeft een aardige geschiedenis in de DFB-Pokal: eindwinnaars in 1979 en 1980. Met wat lotinggeluk schopte de ploeg van Vincent Vermeij – in de BayArena op de bank beginnend – het tot de laatste vier, waarin Leverkusen wachtte.

Die ploeg won de Duitse beker pas één keer, maar al heel snel was duidelijk dat er een uitgelezen kans op een tweede triomf zou komen. Patrik Schick bracht Frimpong in stelling, in de zevende minuut, en de vleugelback joeg de bal onder de lat binnen. Toen het dappere Düsseldorf een beetje uit de schulp kroop, kreeg de ploeg meteen nog een klap op de kop. Florian Wirtz had een beetje ruimte. Het wonderkind van de Bondsrepubliek bracht Amine Adli in stelling: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een mistrap van de anders zo betrouwbare doelman Florian Kastenmeier hielp Leverkusen zelfs aan de 3-0, omgekeerd geproduceerd want met Adli als aangever en Wirtz als beul. Daarmee was het natuurlijk al snel gespeeld. Düsseldorf kreeg in deze streekderby – de stadions liggen nog geen veertig kilometer uit elkaar – sporadisch kansjes om er één te maken. Drie stuks, dat was niet realistisch en na een uur ook niet meer genoeg. Wirtz geselde het ongelukkige Fortuna nog maar eens, nu door een penalty te benutten.

Daarmee was het wel klaar. Berlin, Berlin, klonk het van de tribunes in de BayArena. Leverkusen krijgt een ideale kans om de beker te winnen: Kaiserslautern is immers slechts de nummer zestien van de Tweede Bundesliga. Een etmaal geleden plaatsten de Rote Teufel zich ook voor de finale, ook door een zege op een streekgenoot, in dit geval 1. FC Saarbrücken.

De kansen op de dubbel voor de eeuwige tweede uit Leverkusen hebben nog nooit zo gunstig gestaan, in de Bundesliga bedraagt de voorsprong inmiddels dertien punten. Fortuna Düsseldorf, derde in de Tweede Bundesliga, kan zich troosten met de nog altijd levende promotiedroom.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Fortuna Düsseldorf
Meer over Fortuna Düsseldorf
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.