Bekersprookje of niet: winnende trainer niet blij met beslissende panenka

Reacties

Het Fortuna Düsseldorf van Vicent Vermeij en Jordy de Wijs plaatste zich dinsdagavond voor het eerst in 28 jaar voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi, maar toch had trainer Daniel Thioune na afloop een reden om kritisch te zijn. De manier waarop Christos Tzolis de beslissende penalty nam, beviel hem niet.

Bekersprookje of niet: winnende trainer niet blij met beslissende panenka
© Pro Shots
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
1 - 2
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli

Fortuna Düsseldorf versloeg FC St. Pauli na strafschoppen, nadat het in de eerste helft al de leiding had genomen via een rake penalty van Vermeij. De voormalig spits van onder meer De Graafschap en Heracles Almelo was net als De Wijs, ex-speler van PSV, al gewisseld toen het na 120 minuten uiteindelijk op penalty's aankwam. Tzolis, een andere speler met een verleden in Nederland, eiste daarin de hoofdrol op door met een ijskoude Panenka tot matchwinner uit te groeien.

De Griekse ex-speler van FC Twente verklaarde na afloop dat hij de penalty zo nam, omdat keepers bij beslissende strafschoppen altijd een hoek kiezen. Trainer Thioune was niet blij met die keuze. 'Het was erg ongepast', zei de coach van de Tweede Bundesliga-club tegen ZDF. 'Ik ben er geen fan van en vind het respectloos naar de tegenstander toe. Natuurlijk ben ik blij, maar niet met de penalty. De winnaar heeft gelijk, maar als hij niet had gescoord, had hij een behoorlijk lange preek van me gehad.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.