Duitse bekerfinale krijgt na bijna vijftien jaar weer ploeg uit 2. Bundesliga

Reacties

Het bekersprookje van FC Saarbrücken zit erop. De club rekende in de DFB-Pokal af met onder meer Bayern München en Eintracht Frankfurt, maar ging dinsdagavond in de halve finale onderuit tegen 1. FC Kaiserslautern. De 2. Bundesliga-club kan een fraaie prestatie uit 1988 een passend vervolg geven in de finale.

Duitse bekerfinale krijgt na bijna vijftien jaar weer ploeg uit 2. Bundesliga
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
0 - 2
1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern

Het voetbalsprookje van derdeklasser FC Saarbrücken was een verhaal zoals ze maar zelden geschreven worden. Na de ontsnapping in de eerste ronde in eigen huis tegen 2. Bundesliga-club Karlsruher SC, volgde de gigantische stunt tegen Bayern München (2-1) en knappe zeges op Eintracht Frankfurt (2-0) en Borussia Mönchengladbach (2-1).

Driemaal was er een ontsnapping in blessuretijd nodig om uiteindelijk te komen tot de halve finale van de DFB-Pokal, waarin op papier de makkelijkste tegenstander van de beker tot dusver de opponent was: 1. FC Kaiserslautern. Die ploeg speelt nog wel altijd een niveautje hoger dan FC Saarbrücken, maar heeft in de 2. Bundesliga flinke degradatiezorgen.

Maar in de Duitse beker wist het alle rondes tot dusver te overleven, al was 1. FC Köln de enige ploeg van het hoogste niveau die het tegengekomen was. Ondanks een veldoverwicht en meer kansen voor de thuisploeg, lukte het het geplaagde 1. FC Kaiserslautern dinsdagavond opnieuw, dankzij twee rake kopballen. Vlak na rust liet keeper Tim Schreiber een houdbare kopbal van Marlon Ritter door zijn benen gaan en een klein kwartier voor tijd knikte Almamy Touré de tweede goal tegen de touwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een nieuwe ontsnapping in blessuretijd kwam er niet voor FC Saarbrücken – ondanks een gigantische kans voor Kai Brüncker. In 1992 won Hannover 96 als club uit de 2. Bundesliga de Duitse beker, een kunstje dat 1. FC Kaiserslautern moet zien te herhalen tegen de winnaar van Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf.

Voor de viervoudig landskampioen van Duitsland wordt het een nieuw hoogtepunt in de roemruchte historie, waarin het ooit als kampioen van het tweede niveau een jaar later direct kampioen van de Bundesliga werd. Ditmaal kan het vanaf het tweede niveau de beker winnen, iets dat reuzendoder Saarbrücken definitief niet gaat lukken: net als vier jaar geleden, toen het zelfs in de vierde klasse uitkwam, ging het in de halve finale mis. Destijds tegen het Leverkusen van Peter Bosz, ditmaal door 1. FC Kaiserslautern.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.