Malen uitgeschakeld, Leverkusen ongenaakbaar en stuntclub slaat weer toe

Reacties

Het Duitse bekertoernooi is dit seizoen bijzonder aantrekkelijk. FC Saarbrücken stuntte opnieuw, terwijl Bayer Leverkusen deed wat het dit hele seizoen al aan het doen is: winnen. Borussia Dortmund ging met invaller Donyell Malen juist onderuit.

Malen uitgeschakeld, Leverkusen ongenaakbaar en stuntclub slaat weer toe
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 1
Paderborn
Paderborn

De koploper van de Bundesliga had weinig moeite met de nummer tien van de 2. Bundesliga. Op het einde werd het nog wel een beetje spannend via de aansluitingstreffer van Sebastian Klaas, maar echt in gevaar kwam de zege van Leverkusen niet. Daarvoor hadden Victor Boniface en Exequiel Palacios al vroeg gescoord, laatstgenoemde deed dat op aangeven van Jeremie Frimpong. De Oranje-international leverde in de slotfase ook zijn tweede assist, Patrik Schick bepaalde de eindstand op 3-1. Leverkusen is dit seizoen ongeslagen in de eerste 21 duels, een Duits record komt in zicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Saarbrücken
Saarbrücken
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Saarbrücken zorgde voor een van de grootste stunts in de recente voetbalgeschiedenis van Duitsland door Bayern München uit te schakelen. De derdeklasser, nummer elf in de 3. Liga, ging in de achtste finale vrolijk door. Eintracht Frankfurt, vorig jaar nog winnaar van de Europa League en een half jaar geleden nog achtste finalist in de Champions League, werd verrast. Kai Brünker zag in de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden, maar zette na twintig minuten in de tweede helft zijn club wel op voorsprong. Toen Frankfurt-invaller Noel Futkeu na de 2-0 van Luca Kerber een rode kaart kreeg, kwam de volgende stunt van Saarbrücken niet meer in gevaar.

VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

VfB Stuttgart dat Dortmund verslaat, normaal gesproken zou dat ook een stunt zijn. Maar dit seizoen niet, want de club staat in de Bundesliga doodleuk boven de club van Malen, die als invaller weinig kon uitrichten. Smaakmaker Serhou Guirassy liet zich wederom zien op de Duitse velden, hij maakte beide doelpunten voor Stuttgart.

Hertha BSC
Hertha BSC
ns
3 - 3
Hamburger SV
Hamburger SV

Immanuël Pherai is na zijn definitieve vertrek bij Dortmund helemaal opgebloeid en dat kwam woensdag opnieuw tot uiting. In het shirt van Hamburger SV maakte de ex-speler van AZ en PEC Zwolle de belangrijke gelijkmaker tegen Hertha BSC. Helaas voor de Nederlander leverde het geen vervolg in het Duitse bekertoernooi op, want Hertha kwam tot tweemaal toe terug. Fabian Reese maakte vlak voor tijd gelijk en Jonjoe Kenny was verantwoordelijk voor de 3-3 in de uiterste slotfase van de verlenging. Daarna werd Ransford Königsdörffer de schlemiel van HSV, hij miste als enige in de penaltyserie.

Teams in de kwartfinale van de DFB-Pokal:
FC Kaiserslautern
Fortuna Düsseldorf
Borussia Mönchengladbach
FC St. Pauli
FC Saarbrücken
Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart
Hertha BSC

Op 10 december wordt er geloot, de wedstrijden in de kwartfinale worden op
30-31 januari en 6-7 februari afgewerkt.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.